Ekstra Bladet

Så Emilie, før hun forsvandt

Taxachauff­ør Harry Sørensen kørte Emilies to veninder hjem 10. juli 2016. Flere ting undrer ham – blandt andet, at han først blev afhørt af politiet flere måneder efter

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Morgenlyse­t er lige ved at bryde frem, da taxavognma­nd Harry Sørensen ser de tre veninder traede ud ad glasdørene ved Korsør Station tidligt om morgenen 10. juli 2016.

Turen skal vise sig at blive den mest skelsaette­nde, Harry Sørensen nogensinde har kørt.

– Til min undren er det kun to af pigerne, der stiger ind. Den sidste bliver tilbage, fortaeller taxavognma­nden, der for første gang står frem og fortaeller sin historie.

Pigen, som bliver tilbage, er den 17-årige gymnasieel­ev Emilie Meng, som få minutter efter forsvinder og bliver hovedperso­nen i en af de mest uhyggelige mordgåder i nyere tid. Hendes lig findes først et halvt år efter 60 kilometer fra Korsør Station.

Måske skulle hun hentes

– Jeg når at taenke, at det kunne vaere, hun blev hentet privat eller skulle i en anden retning. Men jeg kan forstå, at hun boede laengere nede i byen i samme retning, så i dag kan man godt synes, det er underligt, at hun ikke tog med.

Harry Sørensen er sendt til stationen på bestilling fra en ung mand. Men da kunden ikke møder op, tager han naeste tur, som kommer fra en af veninderne til Emilie.

– Der er god stemning, da jeg samler dem op. Lige inden vi kører, banker den unge mand på ruden af min taxa, siger Harry Sørensen, der derfor må bede kunden om at vente.

– Jeg lover ham at vende tilbage.

Den sidste, der ser Emilie

Da han syv minutter senere er tilbage på stationen, står den unge mand og venter. Emilie Meng er vaek.

– Han må vaere den sidste, som har set hende, siger Harry Sørensen.

Da efterlysni­ngen af den 17-årige pige begynder at køre i medierne, kontakter han politiet og fortaeller, at han er taxachauff­øren, der kørte veninderne.

– Det er ikke sådan, at jeg kan kende Emilie på efterlysni­ngen, men jeg kan huske detaljen om, at de er tre piger, og kun to af dem går ind i min taxa.

– Jeg bliver først rigtigt afhørt naesten tre måneder efter. Og det undrer mig. For det er lang tid.

I dag kan han ikke sige, om han kunne have husket mere, hvis politiet havde afhørt ham noget før. Det er netop det, der stadig nager.

– Det er jo en rute, jeg har kørt mange gange, og derfor er der ikke noget, jeg har taenkt ekstra over. Hvis jeg bare havde vidst, at det var noget, jeg skulle laegge maerke til, siger Harry Sørensen.

Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi har ikke ønsket at kommentere Harry Sørensens oplevelse.

– Jeg kan sige så meget, som at vi har talt med den pågaeldend­e, men jeg vil ikke gå ind i selve sagen, eller hvornår vi har vi talt med ham, siger politiinsp­ektør Kim Kliver.

Emilies morder har vaeret på fri fod i to år. Politiet vil kun oplyse, at efterforsk­ningen har højeste prioritet.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? – Jeg bliver først rigtigt afhørt naesten tre måneder efter. Og det undrer mig, for det er lang tid efter, siger Harry Sørensen til Ekstra Bladet.
FOTO: PER RASMUSSEN – Jeg bliver først rigtigt afhørt naesten tre måneder efter. Og det undrer mig, for det er lang tid efter, siger Harry Sørensen til Ekstra Bladet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark