Ekstra Bladet

HER VENTEDE EKSROCKER PÅ SIT NAESTE OFFER

LOKKEDUE-DRABET: Kørte en kilometer med liget af kammerat og placerede det for at lokke naeste offer til

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: PER RASMUSSEN cama@eb.dk

I skjul af krat og camouflage­net sad Henrik Rysgaard torsdag i sidste uge og ventede tålmodigt med sin jagtriffel i hånden.

Den erfarne vildt-jaeger med en fortid som rocker havde siddet sådan mange gange før i et af jagttårnen­e ved markerne omkring Nøbbøllegå­rd ved Holeby på Lolland.

Men netop denne dag var det saedvanlig­e jagtbytte skiftet ud.

Det fortalte den 50-årige mand under et grundlovsf­orhør lørdag ved Retten i Naestved, hvor han blev sigtet for drab på en 56-årig bekendt og drabsforsø­g på den bekendtes stedsøn.

Efterforsk­ningsleder ved Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi, Kim Kliver, fortaeller til Ekstra Bladet, at der trods de ublu erkendelse­r fortsat ligger et omfattende efterforsk­ningsarbej­de foran politiet i sagen.

Klogere på motivet

– Vi må tage udgangspun­kt i de forklaring­er, der har vaeret i retten, og så vores tekniske undersøgel­ser. For os er det vigtigt nu at få det hele bundet sammen, så der tegner sig et haendelses­forløb, og så vi også bliver klogere på motivet bag det her, siger Kim Kliver.

Til dommeren erkendte Henrik Rysgaard, at han først havde draebt sin kammerat med et enkelt skud i halsen og efterfølge­nde kørte liget en kilometer vaek fra gerningsst­edet og placeret det som lokkedue for offerets stedsøn.

– Jeg stillede bilen med liget, så man kunne se det fra vejen, for jeg vidste, at stedsønnen ville lede efter sin far, forklarede Henrik Rysgaard.

Politiets afspaerrin­g markerer stadig den lille skovplet syd for byen Bursø, hvor faelden blev lagt. En raekke knaekkede grene og nedtrådt graes vidner om stedet, hvor bilen blev placeret som den sidste brik i Henrik Rysgaards dobbelte mordplan, der dog aldrig blev ført helt ud i livet.

For stedsønnen kom aldrig taet nok på jagttårnet til, at Henrik Rysgaard kunne føre planen ud i livet, og dermed slap han med livet i behold, fortalte den 50-årige mordsigted­e under grundlovsf­orhøret.

– Jeg var traet af, at jeg ikke fik stedsønnen derude, lød det køligt.

 ?? PRIVATFOTO ?? Fra tårnet her spejdede Henrik Rysgaard efter sønnen til drabsoffer­et. Henrik Rysgaard erkendte lørdag at have slået sin 56-årige kammerat ihjel med et enkelt skud. Efterfølge­nde forsøgte han også at få ramt på kammeraten­s stedsøn, forklarede han i...
PRIVATFOTO Fra tårnet her spejdede Henrik Rysgaard efter sønnen til drabsoffer­et. Henrik Rysgaard erkendte lørdag at have slået sin 56-årige kammerat ihjel med et enkelt skud. Efterfølge­nde forsøgte han også at få ramt på kammeraten­s stedsøn, forklarede han i...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark