Ekstra Bladet

Langt fra den mand vi kender

-

På den historiske Nøbbøllegå­rd, hvor drabet på den 56årige fandt sted, er man rystet over den detaljered­e forklaring.

– Det er langtfra den Henrik, som vi kender, siger gårdens ejer, Niels Jørn Wibholm, til Ekstra Bladet.

Han fortaeller, at Henrik Rysgaard hjalp til på gården en gang imellem mod at få lov til at gå på jagt i området.

– Jeg vidste, at han havde en kriminel fortid, og at mange af hans venner stadig er fra det miljø, men jeg er ikke overbevist om, at han virkelig skulle have gjort sådan, som han har forklaret, siger Niels Jørn Wibholm, der saerligt taenker på Henrik Rysgaards kone og børn.

– Det ville han simpelthen ikke udsaette dem for.

Under grundlovsf­orhøret i sagen kom det frem, at der tilsynelad­ende altid havde vaeret ondt blod mellem det 56-årige offer og Henrik Rysgaard.

Hele livet

Her fortalte den mordsigted­e, hvordan de to havde kendt hinanden hele livet fra det kriminelle miljø på Lolland, men at de aldrig rigtigt var blevet venner.

– Jeg havde respekt for ham, men det var ikke gengaeldt. Jeg har givet ham mange chancer.

Ifølge Henrik Rysgaard var offeret i en periode i slut 90’erne praesident for en lokal rockerklub i området, ligesom Rysgaard selv var medlem af rockergrup­peringen Hog Riders, der eksistered­e i Danmark i samme periode. Senere blev han en del af Hells Angels.

Ifølge Rysgaard kulminered­e bekendtska­bet mellem de to i drab, fordi Henrik Rysgaard mistaenkte sit offer for at have begået et indbrud.

– Jeg vidste, at han stod bag et indbrud i mit hjem, og jeg var sikker på, at hans stedsøn også kendte til sagen, fortalte Henrik Rysgaard om motivet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark