Ekstra Bladet

Dumme robotter erstatter kloge haender

-

Det offentlige skifter HK’ernes kloge haender ud med dumme robotter i stor stil. Og der sker fejl – masser af fejl, når computerpr­ogrammer traeffer afgørelser, uden at et menneske kigger den over skulderen.

Jeg er enlig foraelder. Det er jeg heldigvis i et velfaerdss­amfund som Danmark og bliver derfor støttet på forskellig­e måder ved hjaelp af delvis friplads i børnehaven, boligstøtt­e og nogle skatteford­ele.

Men jeg blev traet i sjaelen, da jeg åbnede min eBoks for nylig. Der lå en hel stribe af breve fra SKAT og kommune. Listen af opkraevnin­ger og bøder er lang og ender på knap 6000 kroner. Hvad er min forbrydels­e? Jeg har tjent alt for meget i juni, og statens itprogramm­er har derfor besluttet sig for, at jeg skal have en solid bøde.

I første omgang blev jeg lidt forvirret. Sidst jeg tjekkede, havde jeg ikke fået en månedlig lønforhøje­lse på 39.000. Normalt stoler jeg på staten, så var der måske noget om det? Jeg tjekkede min bankkonto, i håbet om at se om jeg var blevet rig. Men nej; der var ingen lønforhøje­lse, kun feriepenge der blev udbetalt en af de sidste dage i juni.

Statens robotter kunne ikke se forskel. Resultatet var den lange liste af opkraevnin­ger i min e-Boks, mine frustrered­e svarmails og opkald og de lige så frustrered­e HK’ere, der skulle bruge arbejdsdag­en på at reparere på computeren­s fejl og mangler.

Svend Dyrholm

Enlig far Vallensbae­k Strand

 ?? FOTO: AP ?? Svend Dyrholm har oplevet, hvor bøvlet et kan vaere, når mennesker erstattes af det, han kalder ’dumme robotter’.
FOTO: AP Svend Dyrholm har oplevet, hvor bøvlet et kan vaere, når mennesker erstattes af det, han kalder ’dumme robotter’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark