Ekstra Bladet

Udmattet Dumoulin: Jeg kan ikke smide Thomas

-

SAINT-LARY-SOULAN (Ekstra Bladet): Med et mere end tomt blik i øjnene rullede Tom Dumoulin over skaerverne efter målstregen på toppen af Col du Portet.

Den hollandske Sunwebkapt­ajn måtte saette sig op af et hegn med hovedet mellem benene for at genvinde fatningen efter en finalestig­ning, hvor han på ny måtte se Geraint Thomas tage et par sekunder på ham.

Han forsøgte selv med et angreb efter Primoz Roglics. Men det lykkedes ikke – men der kom dog mere afstand ned til Chris Froome, som han overhalede på andenplads­en i klassement­et, hvor han er 1.59 minutter efter Geraint Thomas.

Lidt staerkere

Alligevel var hans attitude mere opgivende end positiv, da han havde fået vejret igen.

– Det er naturligvi­s en god ting at tage tid på Froome. Men det her var alt, hvad jeg havde. Thomas var lidt staerkere end mig. Det må jeg bare forholde mig til.

– Da Roglic var fremme, så jeg, at Froome var i vanskeligh­eder. Jeg vidste ikke, om det var bluff.

– Så jeg ventede lidt med selv at angribe. Jeg gjorde forsøget, men jeg havde ikke benene til at smide Thomas og Roglic. Til sidst var jeg faktisk bare glad for at kunne følge med, sagde Tom Dumoulin.

Han erkender, at chancerne for at vinde Tour de France ikke er den bedste med Geraint Thomas i sin nuvaerende forfatning.

Lidt håb

– Jeg bevarer altid en lille smule tro og en lille smule håb. Men indtil nu - gennem to en halv uge - har Thomas vaeret den staerkeste. Det har han bevist, og det er den situation, jeg må forholde mig til nu.

Tom Dumoulin kan formentlig tage tid til sine konkurrent­er på lørdagens enkeltstar­t. Men ikke nok – derfor skal han håbe på, at der sker noget på den sidste bjergetape fredag.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Jeg gjorde forsøget, men jeg havde ikke benene til at smide Thomas og Roglic, indrømmede Tom Dumoulin efter gårsdagens etape.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Jeg gjorde forsøget, men jeg havde ikke benene til at smide Thomas og Roglic, indrømmede Tom Dumoulin efter gårsdagens etape.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark