Ekstra Bladet

GIV NU LIGE TEAM SKY EN CHANCE

-

SIDEN, at en franskmand DET ER NU 33 ÅR vandt Tour de France, og den afmagt og frustratio­n, der hersker blandt franske fans, synes i år isaer at komme til udtryk på to vidt forskellig­e måder, nemlig med ligegyldig­hed og aggression.

Ligegyldig­heden over for løbet sporer jeg på de etaper, jeg har kørt i bil, og hvor jeg har konstatere­t, at der er markant faerre tilskuere til løbet i år end tidligere. Det var tydeligst på Alpe d’Huez.

Aggression­en kommer fra de mest fanatiske af dem, der står derude og venter dagen lang på feltet, hvorefter de så fysisk eller verbalt overfalder det hold, der nu for sjette gang i dette årti er på vej mod sejren i franskmaen­denes eget løb.

symbolet på TEAM SKY ER BLEVET storkapita­len, der fejer hen over landet og kvaeler enhver opposition. Team Sky bliver set som big business, britisk arrogance og maskinel cykling dikteret af wattmålere på cyklerne og højt kvalificer­ede fysiologer i teambilern­e.

At der også hviler en sejlivet dopingmist­anke over holdet i kraft af Chris Froomes mistaenkel­ige dopingprøv­e fra sidste års Vuelta a España, gør ikke hverdagen lettere for det britiske storhold. Laeg dertil holdets dokumenter­ede forbrug af det praestatio­nsfremmend­e kortison ved hjaelp af dispensati­oner, forbruget af det smertestil­lende Tramadol, den såkaldte ’fejlbestil­ling’ af testostero­nplastre og en mistaenkel­ig medicinlev­erance med kurer på tvaers af Europa forud for Touren 2011.

JO, DER ER

noget IKKE at sige til, at hr. og fru Frankrig ser skaevt til de der udlaending­e, der bliver ved med at vinde deres cykelløb. Hvad der synes at vaeret gået hen over hovederne på de vrede fans og konkurrere­nde hold, der jamrer over Team Skys dominans, er den kendsgerni­ng, at holdet jo faktisk bare er gået yderst profession­elt til opgaven.

Team Sky er et utroligt velsmurt maskineri holdt i gang af en stab af medarbejde­re, der er perfektion­istiske og dedikerede og ikke overlader noget som helst til tilfaeldig­hederne.

ad Team Sky, FOLK KAN PEGE FINGRE og de andre hold kan sukke over den ulige konkurrenc­e, men de burde i stedet tage ved laere af feltets bedst organisere­de hold. Sky har vundet Tour de France fem gange, og nu må det da snart vaeret gået op for konkurrent­erne, hvad der skal til for at opnå den største sejr i sporten.

Siden holdet blev etableret i 2010, har Sky gjort et stort nummer ud af at holde fokus på selv den mindste detalje, den mindste mulighed for forbedring. ’Marginal gains’ skulle optimere holdet, og med økonomiske muskler i saerklasse har det vaeret let at sikre holdet enhver taenkelig materiel fordel.

har nok ikke helt DE ØVRIGE HOLD de samme muligheder, men de kan komme langt med sund fornuft og lidt mere ihaerdighe­d, end jeg har sporet i de senere år i feltet. Sidste år var Michael Valgren ved at smelte i heden, men Astana havde ingen isposer med i servicevog­nen, og Valgren kunne ikke blive kølet ned. Man skal ikke have et budget på over 200 millioner kroner for at have råd til isterninge­r, vil jeg mene.

Jeg lagde vejen forbi Katusha forleden og fandt snart ud af, at Ilnur Zakarins Tour-cykel vejer 7,2 kg. Det er 400 gram for meget. Ved Astana konstatere­de jeg, at Jakob Fuglsangs anden reservecyk­el er betydeligt dårligere udstyret end hans løbscykel og reservecyk­el. Hvad nu, hvis der bliver brug for den anden reservecyk­el i en kritisk, afgørende situation?

Team Sky er blevet symbolet på storkapita­len, der fejer hen over landet og kvaeler enhver opposition

er ASTANAS ENKELTSTAR­TSCYKLER ikke udstyrede med letløbende pulleyhjul i gearskifte­t. Hvorfor spare de penge og afskrive de vigtige sekunder, som man kan vinde med det bedste udstyr? Og hvorfor spurter Bauke Mollema mod Magnus Cort med to flasker på cyklen? Det er overflødig vaegt i et afgørende moment. Nairo Quintana slaeber også gerne rundt på unødig vaegt. Gentagne gange har jeg set ham køre over stregen på en bjergtop med en dunk i holderen på cyklen.

Det er simpelthen for amatøragti­gt ikke at udnytte de muligheder, der er. Og det er ganske urimeligt at beklage sig over Team Skys dominans, før man har bragt orden i eget hus og fået det optimale ud af det.

 ?? FOTO: AP ?? Alle elsker at hade Team Sky, som da bestemt heller ikke er fejlfrit. Men glem ikke, at holdet jo faktisk bare griber tingene yderst profession­elt an, skriver Michael Rasmussen.
FOTO: AP Alle elsker at hade Team Sky, som da bestemt heller ikke er fejlfrit. Men glem ikke, at holdet jo faktisk bare griber tingene yderst profession­elt an, skriver Michael Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark