Ekstra Bladet

JAKOB SKAL GÅ

-

SAINT-LARY-SOULAN (Ekstra Bladet): Ambitionen inden Tour de France var klar: Jakob Fuglsang skulle på podiet i verdens største cykelløb.

Et stort mål, men den danske Astana-kaptajn kørte inden Touren på andenplads­en i Schweiz Rundt lige efter Richie Porte. Så hvorfor egentlig ikke? Realiteter­ne er dog bare med en enkelt bjergetape tilbage, at den 33-årige Astana-kaptajn ikke er i stand til at køre på podiet.

På gårsdagens 65 km korte bjergetape tabte han igen tid. Fire minutter var han efter Nairo Quintana, der stak solo på Col du Portet og vandt med et lille minut til de øvrige favoritter.

Dermed rutsjer danskeren en placering ned i det samlede klassement, hvor han nu er nummer ti knap ti minutter efter Geraint Thomas.

Det aergrer ham, men han kommer ikke til at ligge søvnløs over det.

– Der er ingen grund til at graede over det. Jeg kører med, hvad der er, og det er bare sådan, det er.

– Der er blevet kørt staerkt. Og der er blevet kørt staerkere, end hvad jeg kunne vaere med til. Jeg har ikke haft det, der skulle til for at køre med helt fremme. Det må jeg bare indse, sagde Jakob Fuglsang på toppen af bjerget, efter at han havde vaeret til dopingkont­rol.

Klassement­et er vaek

For holdets manager, Aleksandr Vinokurov, er taktikken efter tidstabet helt klar. Fuglsang skal satse på at vinde løbets sidste bjergetape i morgen, hvor feltet skal over Col d’Aspin, Col du Tourmalet og Col d’Aubisque.

– Han mistede tid igen, og nu er klassement­et vaek. Men vi kan stadig vinde med Jakob på den sidste bjergetape. Hvorfor ikke? I morgen (i dag, red.) kan han hvile i feltet, og så kan vi forsøge at vinde dagen efter.

– Han er ti minutter efter, så han kan gøre forsøget. Vi har set Tanel Kangert have gode ben i dag, og Jakob kan forsøge at komme i udbrud, sagde den kasakhiske Astana-boss.

Dermed er holdet nu kommet til den samme konklusion, som Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, kom til allerede inden Tour de France.

 ?? FOTO: AP ?? I små båse optegnet med hvid maling på asfalten stod rytterne så der og ventede på starten.
FOTO: AP I små båse optegnet med hvid maling på asfalten stod rytterne så der og ventede på starten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark