Ekstra Bladet

Vil have mere ballade

Mercedes’ teamchef vil ikke give kørerne mundkurv på. Tvaertimod opfordrer han dem til at sige deres mening – også selvom det kan vaere kontrovers­ielt

- STEFAN CHRISTENSE­N FOTO: AP sc@eb.dk

Chefer i sportsverd­enen bliver traditione­lt set ikke saerligt begejstred­e, når de store stjerner kaster sig ud i kontrovers­ielle udtalelser, der får medier til at kaste sig glubske over dem.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke hos Mercedes’ Formel 1-team.

Der opfordrer teamchef, Toto Wolff, ligefrem til, at kørere som østrigeren­s egen Lewis Hamilton siger det, de har lyst til. Også selvom det potentielt kan skabe ballade.

Det siger han, efter at Hamilton på baggrund af sin imponerend­e sejr på Hockenheim langede ud efter Sky Sports’ eksperter, fordi de er for kritiske over for englaender­en. Det skete via en såkaldt story på Instagram, som dog senere blev fjernet.

Vi er mennesker

– Jeg havde en samtale med ham om det søndag aften. Jeg synes, det er fantastisk, at folk baerer deres hjerte uden på tøjet. Han siger tingene, som han mener dem. Vi er mennesker og har følelser og er påvirket af, hvad andre siger – og man tager ting personligt, siger Toto Wolff ifølge racer.com, og understreg­er samtidig, at han ikke mener, at Hamilton skulle have fjernet kritikken af Sky Sports’ eksperter.

– Jeg opfordrede ham faktisk til at lade det blive online og sige sin mening. Det er, hvad vi har brug for. Vi har brug for at skabe historier. Vi har brug for kontrovers­er. Vi har brug for polarisere­nde stjerner, lyder den opsigtsvae­kkende melding fra Mercedes-chefen.

Ikke tilfreds

Lewis Hamilton plejer dog ikke ligefrem at behøve opfordring­er til at sige sin aerlige mening råt for usødet.

For to uger siden var Hamilton og Mercedes bestemt ikke tilfreds med, at Ferraris kørere kom lidt for taet på Mercedes-raceren under Storbritan­niens grand prix.

Det er ikke første gang, at Wolff lufter det ellers relativt ledige standpunkt. om fordelene ved kontrovers­er i Formel 1.

De bedste kampe

Jeg synes, det er fantastisk, at folk baerer deres hjerte uden på tøjet

I 2016 overrasked­e han ved at vaere ganske forstående, da rivaliseri­ngen mellem Nico Rosberg og Lewis Hamilton var på sit højeste efter et sammenstød i Barcelona, der kostede Mercedes sejren.

– De bedste kampe i Formel 1 har vaeret mellem teamkammer­ater som SennaProst og Mansell-Piquet, så det accepterer vi, Og om 10, 20 eller 30 år, når vi åbner magasiner og bøger, vil Rosberg-Hamilton-kampen stå som en af disse ikoniske rivaliseri­nger mellem teamkammer­ater, lød det dengang, hvor han også bød kontrovers­er velkommen i Formel 1.

Rav i gaden

Ifølge Wolff er de kontrovers­ielle og aerlige kommentare­r en vigtig brik i forhold til at skabe opmaerksom­hed omkring motorsport­ens fineste klasse.

– Vi vil ikke have strømlinet alting. Hvad ville vi tale om, hvis ikke vi havde emner, der skabte kontrovers­er?

Lewis Hamiltons naeste chance for at lave lidt rav i gaden er i den kommende weekend, hvor Formel 1stjernern­e drager til Ungarn.

 ?? FOTO: AP ?? – Vi har brug for at skabe historier. Vi har brug for kontrovers­er. Vi har brug for polarisere­nde stjerner, lyder den opsigtsvae­kkende melding fra Mercedes-chef Toto Wolff.
FOTO: AP – Vi har brug for at skabe historier. Vi har brug for kontrovers­er. Vi har brug for polarisere­nde stjerner, lyder den opsigtsvae­kkende melding fra Mercedes-chef Toto Wolff.
 ??  ?? Nico Rosberg og Lewis Hamilton var ikke altid lige glade for hinanden, da de kørte sammen hos Mercedes.
Nico Rosberg og Lewis Hamilton var ikke altid lige glade for hinanden, da de kørte sammen hos Mercedes.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Toto Wolff under det tyske grand prix i weekenden.
FOTO: ALL OVER PRESS Toto Wolff under det tyske grand prix i weekenden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark