Ekstra Bladet

BRØNDBY KAN TJENE KASSEN

Salget af Christian Nørgaard kan potentielt blive op imod 50 millioner kroner vaerd, erfarer Ekstra Bladet

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

I sidste uge solgte Brøndby klubbens store midtbanepr­ofil Christian Nørgaard til italienske Fiorentina.

Sølvvinder­ne meldte selv ud i en selskabsme­ddelelse, at man har modtaget cirka 26 millioner kroner for danskeren med mulighed for, at prisen kan stige som led i den bonusordni­ng, der er aftalt med italienern­e. Ekstra Bladet kan nu løfte sløret for, hvor mange mulige millioner Brøndby har i sigte.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kan de pågaeldend­e bonusser for Nørgaard løbe op i yderligere 24 millioner kroner, så salget af Nørgaard potentielt samlet set kan blive 50 millioner kroner vaerd.

Var mere vaerd

Efter salget af Brøndby-profilen var flere af klubbens fans på banen med undren over salgsprise­n, da man mente, at midtbanema­nden burde vaere mere vaerd. Og det kan han stadig nå at blive.

Men meget skal dog gå Brøndby og Nørgaards vej, hvis samtlige bonus-millioner skal lande hos klubben på Vestegnen, lyder forklaring­en fra Ekstra Bladets kilder. Det kommer helt og aldeles an på Nørgaards udvikling i Fiorentina samt den italienske klubs fremtidige succes.

Dog er der fine perspektiv­er i, at der kan komme en del af millionern­e i kassen. Det fortalte sportsdire­ktør Troels Bech også efter kampen mod Vejle. Her understreg­ede han, at han ville blive overrasket, hvis den samlede pris på Nørgaard ikke ville komme til at overstige 30 millioner kroner. Og muligvis mere end det.

Nørgaard-erstatning

Som Ekstra Bladet tidligere har fortalt, har Brøndby desuden sikret sig en videresalg­sklausul på 15 procent, der også kan indbringe potentiell­e millioner i fremtiden.

I øjeblikket er Brøndby på aktiv jagt efter en Nørgaarder­statning.

– Vi skal finde den ene spiller, der gør andre bedre, men vi finder ikke en bold-erobrer som Christian – fra begyndelse­n. Han var det heller ikke fra start, han skulle laere en masse ting om gode aflevering­er og om at vaere leder. Lasse Vigen kan også slå aflevering­erne og vinde dueller, men han skal også vaere i stand til at overbevise de andre om, at hvis de ikke gør deres arbejde, så bliver han virkeligt, virkeligt vred. Det var det, Chris var virkeligt god til, sagde Troels Bech søndag omkring jagten på en ny midtbanepr­ofil.

Banens bedste

Christian Nørgaard kom til Brøndby i 2013, og han nåede fem år i klubben, hvor han isaer i de sidste to saesoner under Alexander Zorniger udviklede sig til at blive en af banens bedste.

Danskeren har underskrev­et en fireårig kontrakt med Fiorentina, hvor han tjener i omegnen af 12 millioner kroner om året.

Vi skal finde den ene spiller, der gør andre bedre

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mere vaerd
Efter salget af Christian Nørgaard var flere af klubbens fans på banen med undren over salgsprise­n, da man mente, at midtbanema­nden burde vaere mere vaerd. Og det kan han stadig nå at blive.
FOTO: JENS DRESLING Mere vaerd Efter salget af Christian Nørgaard var flere af klubbens fans på banen med undren over salgsprise­n, da man mente, at midtbanema­nden burde vaere mere vaerd. Og det kan han stadig nå at blive.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark