Ekstra Bladet

40-årig naegter sig fortsat skyldig for overfald på ekskaerest­e og hendes datter

- METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

Slagene regnede ned over en 43-årig laerers krop, da en maskeret gerningsma­nd brød ind i hendes hjem i Greve og forsøgte at draebe hende med et slagvåben.

Torsdag besluttede Retten i Roskilde at beholde den sigtede – kvindens 40-årige ekskaerest­e – bag tremmer i yderligere fire uger.

Hvilke beviser, politiet har i sagen er uvist, da retsmødet på trods af Ekstra Bladets protester blev holdt for lukkede døre. Den sigtede har hele vejen igennem naegtet sig skyldig.

Et ordentligt menneske

En veninde til den 40-årige var mødt op i retten for at vise sin støtte til vennen gennem flere år.

– Jeg kan simpelthen ikke tro, han har gjort det. Det kan jeg ikke. Det er en helt anden mand, jeg kender. Han er et ordentligt menneske, lød det fra kvinden, der ikke ønsker sit navn frem. Hun fortaeller, at alle omkring den sigtede er dybt chokerede – inklusive hende selv.

– Hvis det virkelig er kørt så langt ud, må der vaere sket noget helt ekstraordi­naert. Og selvfølgel­ig skal det så straffes – det er en utilgiveli­g handling. Men uanset hvad vil han altid vaere min ven. Vi har en tendens til at saette et praedikat på folk i sådanne situatione­r, men der er altså et menneske bag – og en familie.

– Men han har ikke gjort det, gentager hun.

Sigtet for at slå datter

Overfaldet på den 43-årige kvinde skete kort før klokken tre natten til fredag 11. maj.

I første omgang meldte politiet ud, at gerningsvå­benet var en økse, men siden har de oplyst, at der også kan vaere tale om en mukkert eller en hammer.

Offeret fik brud på både arme, ben, ribben samt hovedpulså­ren til hjernen og var i livsfare, da hun staerkt medtaget blev bragt til Rigshospit­alet. Også kvindens niårige datter var til stede, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var det hende, der løb efter hjaelp hos en nabo.

Den 40-årige er ud over drabsforsø­get sigtet for vold mod pigen. Også i det forhold naegter han sig skyldig. Manden spiller en rolle i lokalsamfu­ndet, men Ekstra Bladet er afskåret fra at skrive hvilken, fordi han er beskyttet af navneforbu­d.

Har boet sammen

Det tidligere par har boet sammen, men allerede i slutningen af 2016 flyttede kvinden til Olsbaekhav­e sammen med datteren. Det var på denne adresse, at overfaldet fandt sted.

Ifølge en ven til den sigtede har de to set hinanden on and off i perioden, efter hun flyttede, og af faengsling­skendelsen fra det første grundlovsf­orhør fremgik det, at kvinden havde gjort det forbi for nylig, og det var den sigtede ked af.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiets teknikere arbejdede laenge på kvindens adresse efter overfaldet.
FOTO: KENNETH MEYER Politiets teknikere arbejdede laenge på kvindens adresse efter overfaldet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark