Ekstra Bladet

Foraeldre: Vores søn var i chok over anholdelse

Fire drenge fik i går forlaenget deres varetaegts­faengsling – en femte lod frivilligt sin faengsling fortsaette

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Foraeldren­e til en gruppe teenagedre­nge fra Kokkedal mødte torsdag op i Retten i Helsingør, hvor en dommer endnu en gang skulle tage stilling deres sønners varetaegts­faengsling i en omfattende sag om voldtaegte­r af i alt fem unge piger.

Ifølge politiet står otte unge indvandrer­drenge i alderen 15-17 år bag overgreben­e, der er fundet sted på forskellig­e adresser i Kokkedal og Hørsholm.

Fire af drengene fik torsdag forlaenget deres varetaegts­faengsling i fire uger, mens en femte frivilligt lod sin faengsling fortsaette. Alle naegter sig skyldige.

Blandt de fremmødte var et foraeldrep­ar fra Irak, hvis 15-årige søn har siddet varetaegts­faengslet i sagen siden midten af juni.

Her kaldte en laerer drengen ud af sit klasseloka­le midt i undervisni­ngen.

– Foran klassen stod politiet klar til at anholde ham. Han var i chok, fortaeller foraeldren­e, der torsdag var kommet støtte.

Ifølge politiet står sønnen bag fire forskellig­e voldtaegte­r begået i forening med fem af hans venner mod to forskellig­e piger. for at vise deres

Den uhyggelige sigtelse tegner et billede af den 15årige dreng, som hans foraeldre ikke kan genkende.

– Vi er en veluddanne­t familie, og vi har opdraget vores søn godt, lyder det fra foraeldren­e.

– I faengslet har vi kort talt med ham om det her, og han sagde, ’jeg sidder et sted, hvor folk sidder, når de har gjort noget forkert. Men jeg ved i mit hjerte, at jeg ikke har gjort noget’.

– Jeg tror på min søn. Jeg ved ikke med de andre drenge, men jeg ved, min søn ikke har gjort det her, siger faderen, der dermed tilslutter sig raekken af foraeldre til de sigtede, som i medierne har påberåbt deres sønners uskyld.

Startede med sexvideo

Sagen om de uhyggelige overgreb begyndte i slutningen af maj, da en skole i Kokkedal slog alarm. En video, som angivelig viste et overgreb på en lokal ung pige, fik skolen til at mistaenke, at der var tale om voldtaegt.

Kort efter gik pigen til politiet og anmeldte overfaldet. Siden fulgte fire andre piger, som på samme måde fortalte, at en gruppe af unge drenge fra området i en periode på et halvt år havde begået seks andre forhold om overgreb mod dem.

Tre af pigerne er etnisk danske, mens de sidste to er af anden etnisk herkomst. Både ofre og gerningsma­end er omfattet af navneforbu­d på grund af deres unge alder.

Fra flere af foraeldren­e til de sigtede drengene lyder det dog, at sagen er det pure opspind.

– Hvorfor skulle pigerne lyve?

– Jeg ved det ikke. Jeg tror ikke, de har forstået, hvor alvorligt, det er. Og det er skolen, der startet det her, siger faderen til en af de 15-årige sigtede og fortsaette­r:

– Danske kvinder, de er staerke. Hvis nogen prøver at gøre noget ved dem, så slår de fra sig, og de råber op. Hvorfor er det ikke sket her? Tre gange skulle min søn have voldtaget en af pigerne. Det siger pigen. Tre gange på forskellig­e steder. Hvorfor har hun så ikke sagt noget første gang?

Det er endnu ukendt, hvilke beviser politiet har i sagen, da alle retsmøder indtil videre har vaeret holdt for lukkede døre af hensyn til efterforsk­ningen.

Danske kvinder, de er staerke. Hvis nogen prøver at gøre noget ved dem, så slår de fra sig

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Voldtaegte­rne blev ifølge politiet begået på forskellig­e adresser i Kokkedal og i et solcenter i Hørsholm.
FOTO: MOGENS FLINDT Voldtaegte­rne blev ifølge politiet begået på forskellig­e adresser i Kokkedal og i et solcenter i Hørsholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark