Ekstra Bladet

Topboksers enke på vej ud af mørket: JEG SKAL LAERE AT LEVE IGEN

Langsomt bevaeger Rie Hugger sig ud i lyset med den ambition at vaere den støtte for andre, som hun selv savnede, da hun stod midt i sit livs krise

- BRIAN ASKVIG FOTO: JAKOB KILDEHAVE

Hun har opfundet et ord for det, der kraeves for at baere en sorg, der synes at vaere ubaerlig. Selvmod. Man skal have selvmod. Mod på sig selv og mod til at vaere sig selv. Mod til at bearbejde sin sorg på den måde og i det tempo, man selv synes bedst om.

– Det er okay ikke at smile. Det er okay ikke at opretholde en facade. Man er klar, når man er klar, siger Rie Hugger, som har strittet imod, når systemet har forsøgt at presse hende ned i de kasser, som systemet nu engang har til rådighed.

– Når sådan noget sker, skal man partout afsted til psykolog, støttegrup­pe og sorggruppe og alt muligt. Men lad vaere med at putte alle ned i én boks. Alle er forskellig­e, og jeg har bare behov for at vaere mig selv og at vaere lige så ’crazy’, som jeg har lyst til at vaere. Manden og livet

Hun har trukket sin sorte manke vaek fra ansigtet og har tøjlet den i en tyk fletning, som når langt ned ad ryggen. Hun har en orange top på og en sort cardigan med aermerne trukket op. På højre underarm har hun fået tatoveret en lang kaerlighed­serklaerin­g til ’mi marido, mi vida’ – min mand, mit liv.

Det er okay ikke at opretholde en facade. Man er klar, når man er klar

Der kom en detektiv op i mig, og jeg kortlagde alt

Hver en sten har hun vendt i søgen efter en forklaring på, at Anders er vaek. Nogle dage efter hans død var hun tilbage i klubben. Nogen havde ryddet op og slettet alle spor efter festen. Hun ved ikke hvem, men ellers ved hun det meste om Anders’ faerden i de sidste dage. Hans mobil var vaek, selvom han altid holdt den taet til kroppen og aldrig gik

 ??  ?? Klar til at hjaelpe
Rie er efter flere år i mørket med små skridt begyndt at bevaege sig ud i lyset igen. Nu vil hun hjaelpe andre, der er ramt af langvarig sorg.
Klar til at hjaelpe Rie er efter flere år i mørket med små skridt begyndt at bevaege sig ud i lyset igen. Nu vil hun hjaelpe andre, der er ramt af langvarig sorg.
 ?? PRIVATFOTO ?? Rie og Anders blev gift på Odense Rådhus 3. oktober 2012. Rie baerer nevøen Malik.
PRIVATFOTO Rie og Anders blev gift på Odense Rådhus 3. oktober 2012. Rie baerer nevøen Malik.
 ??  ?? Anders’ død fylder til stadighed i Ries tanker.
Anders’ død fylder til stadighed i Ries tanker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark