Ekstra Bladet

FALSKE NYHEDER

- Claus Larsen-Jensen Tidl. medlem af EU-parlamente­t, tidl. MF Pedersker Praestegår­d Søndre Landevej 212 Aakirkeby

Overskrift­er er gode til at skabe forargelse, politikerl­ede og EU-skepsis, men Ekstra Bladets bragte (25.7.) en artikel om EU-politikere­s luksusvilk­år, der ikke daekker virkelighe­den.

Flyrejser bestilles af Europa-Parlamente­ts rejsekonto­r, efter hvad der er muligt: Business, Flex, økonomi. Man kan ikke flyve første klasse i Europa.

Man skal rejse billigst muligt, men det kan ikke altid lade sig gøre.

’Limousiner­ne’ er Europa-Parlamente­ts kørselsord­ning, hvor MEP’er (medlemmer af EU-parlamente­t) er flere i personbile­r eller minibusser, der kører flere sammen fra lufthavnen til Europa-Parlamente­t.

På samme vis ved møder til og fra bopael.

Traekker et møde ud til kl. to om natten, eller starter kl. fem om morgenen, så kan MEP’er anvende køretjenes­ten.

Men det er ikke ’Limousiner i døgndrift’. MEP’erne er på arbejde og har ret til daekning af transportu­dgifter. Europa-Parlamente­ts kørselsord­ning er ikke mere privileger­et.

Togbillet (kort) i Belgien til 35.488 kr. gaelder sådan, at ingen MEP må bruge et sådant togkort til andet end møder relateret til arbejdet.

Gratis luksusmidd­age er yderst begraenset, og danske MEP’er har som regel for travlt til at bruge tid på det, og de har en sund og naturlig afstandtag­en fra den slags forsøg på smøreri.

En EU-politiker lever et liv i en kuffert. To uger i Bruxelles, en uge i Strasbourg og en uge i Danmark hver måned.

Spaendende, ja, men med store omkostning­er for deres familier, lange arbejdsdag­e, mens pressen hjemme ofte beskriver det som et liv i sus og dus på skatteyder­nes regning.

 ??  ?? En EU-politiker lever et kuffert-liv og ikke et på første klasse, pointerer Claus Larsen-Jensen.
Ekstra Bladet
25. juli.
En EU-politiker lever et kuffert-liv og ikke et på første klasse, pointerer Claus Larsen-Jensen. Ekstra Bladet 25. juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark