Ekstra Bladet

DEN LILLE MANDS UVEN

-

THULESEN Dahl ynder at iscenesaet­te sig selv som den almindelig­e danskers frygtløse og uselviske vaebner. ’Vi holder med den lille mand.’

MEN døm partiet på, hvad det gør, og ikke, hvad det påstår, det gør. For så skal almindelig­e danskere ikke regne med, at der kommer nogen ridende med det

Folkeparti og tvinger regerinsto­re kavaleri fra Dansk gen på rette vej.

DF PRALER ofte og gerne gerne med, hvor meget magt de reelt har, og hvordan de kører regeringen i pighalsbån­d.

OG SOM vi beskrev i går, har Dansk Folkeparti faktisk nøglen til lige praecis at leve op til sine ord om at

det gaelder en masse bohjaelpe den lille mand, når ligejere på Fyn. Men nej. De gider dårligt naevne deres sag, endsige slås for den.’Vi siger det én gang’, indrømmede DF i går, og når dette lille ritual er overstået, og man har rømmet sig indforståe­t på begge

ikke mere det år. sider af bordet, naevnes sagen

DE ARME mennesker, der er i klemme, bor taet på en kommende højhastigh­edsbane. Resultatet er, at deres huse er styrtdykke­t i vaerdi. Men de kan ikke klage, saelge eller komme videre i deres liv, fordi regerin- gen og Dansk Folkeparti ikke kan få mandet sig op til at få de nødvendige formalia i orden og udmønte de nødvendige midler på finanslove­n. Pengene ER afsat.

Vanlig tvetunget DF-opportunis­me

HØJHASTIGH­EDSBANEN er en del af aftalen om Togfonden, som Dansk Folkeparti står bag sammen med Socialdemo­kratiet. Men regeringen har ikke travlt med at føre planen ud i livet af flere grunde.

Dansk Folkeparti med DERFOR sidder lige praecis nøglen: De forhandler finanslove med regeringen, og de er med i forliget om Togfonden uden om regeringen. Voila!

GÅET PÅ klingen i gårsdagens avis erklaerede DF’s finansordf­ører, René Christense­n, sig med vanlig tvetunget DF-opportunis­me helt enig med boligejern­e.

et urimeligt grundlag. Men på De er i klemme på den anden side laegger René og Thulesen ikke skulderen til og får Løkke til at handle her og nu, hvad de godt kunne.

’VI BRUGER IKKE politisk kapital på det i finanslove­n’, lød forklaring­en. Eller sagt på dansk: Vi kunne godt

hellere tvinge bevillinge­r igengøre noget, men vi vil nem på noget, der skaber mere reklame for os. Dansk Folkeparti var vaeldig stolte af at komme regeringen på tvaers, da Togfonden blev dannet. Ih, hvor gør vi meget for den kollektive trafik og provinsen.

MEN det med at få gjort tingene på en ordentlig måde – i stedet for bare at ride hen over den store forkromede plans ofre – dét er der ikke mange stemmer i.

Imens kan DF spille helte på et andet felt uden at have ’brugt politisk kapital’.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? DF påstår, de arbejder for den lille mand, men kun når det gavner DF’s meningsmål­inger.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE DF påstår, de arbejder for den lille mand, men kun når det gavner DF’s meningsmål­inger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark