Ekstra Bladet

Peterden Store

VINDER POINT OG HJERTER: Tourens største stjerne er og bliver verdensmes­ter Peter Sagan, som i går blot øgede sin popularite­t, da han spurtede med om sejren trods svaere smerter

-

PAU (Ekstra Bladet): Feltets mest gaestfrie hold bød på kaffe, da Ekstra Bladet tidligt i går mødte op på Nex Hotel i Tarbes.

En massør fra Bora-Hansgrohe bryggede tre espressoer, mens vi gav os til at vente på at høre seneste nyt om verdensmes­ter Peter Sagan og de skader, han pådrog sig i et drabeligt styrt onsdag.

Lidt efter kom Sagan ud fra hotellet med morgenhår og søvn i øjnene. På højre knae havde han en blodig bandage, men han syntes mest optaget af at finde hen til holdets køkkenvogn.

– Det kunne gå bedre, konstatere­de han med et grin og satte kurs mod kaffemaski­nen og morgenbord­et i vognen, hvor et par holdkammer­ater allerede var i gang med at fylde depoterne op inden dagens etape.

Han er feltets bedst betalte cykelrytte­r med en årsløn på seks millioner euro, og det er svaert at finde bare én, der mener, at han ikke er alle de cirka 45 millioner kroner vaerd.

Verdensmes­ter tre gange i traek. Vinder af den grønne pointtrøje for sjette gang i Tour de France, hvis han bare formår at rulle med til Paris. Vinder af tre etaper i år og 11 etaper i alt.

Jubel og hård rock

Han er en showman, og det er, hvad sporten har brug for

Sagan har alt det, der skal til, og han gør alt som en naturlig selvfølge

Trods det er Peter Sagan ukrukket, ligefrem og sympatisk. Han stopper for at samle et par solbriller op, som en fan har tabt ud over en afspaerrin­g. Han giver for sjov highfive til en konkurrent, der raekker armen i vejret for at tilkalde assistance.

Og selv, når han som forleden slemt forslået kommer til sit hotel efter et styrt, tager han sig tid til at hilse på fans, der i timevis har ventet på ham.

Hver dag ved etapestart er teambussen omringet af fans, som venter på at få et glimt af ham og måske en af de autografer, han gavmildt deler ud af.

Han stiller op til selfies og griner sit lune, gnaekkende grin og slipper underfundi­ge bemaerknin­ger ud i det fri med sin nasale, tegneserie­agtige stemme.

I ventetiden bliver de fodret med hård rock, som flyder fra en stor B&O-højttaler uden for bussen.

Det er Sagans spillelist­e, der streames. Metallica, Linkin Park, The Offspring og den slags. Og når han så viser sig, breder jublen sig, så alle ved de andre busser ved, at feltets største stjerne nu er på vej.

Taet på tilskuerne

– Han er en showman, og det er, hvad sporten har brug for, siger Carsten Jeppesen, som er teknisk direktør på Team Sky, mens Philippe Mauduit, sportsdire­ktør på UAE-holdet, ser Sagan som eksponent for en af kernevaerd­ierne i cykelsport­en, nemlig åbenhed over for omverdenen.

– Det er et problem, at nogle hold konstant skaerper sikkerhede­n og går helt over gevind, når de udstyrer ryttere med livvagter. Når rytterne traekker sig vaek fra tilskuerne og bliver utilgaenge­lige, mister man essensen af sporten, mener Mauduit.

– Cykelsport­en har altid vaeret taet forbundet med tilskuerne. Der har altid vaeret kommunikat­ion og interaktio­n. Det skal bevares, for ellers dør sporten. Sagan har alt det, der skal til, og han gør alt som en naturlig selvfølge, siger Mauduit.

Igen i går stod Sagan på podiet for at få den grønne pointtrøje trukket over hovedet. Han sad med i spurten og sluttede som nummer otte. Til trods for et laederet knae og en forslået krop.

 ?? FOTO: PETER DEJONG/AP ?? Og vinderen er ... Superstjer­nen Sagan er ikke bare tredobbelt verdensmes­ter og nu også snart vinder af pointtrøje­n i Tour de France for sjette gang. Han har også vundet publikums hjerter med sin ukrukkede og ligefremme facon.
FOTO: PETER DEJONG/AP Og vinderen er ... Superstjer­nen Sagan er ikke bare tredobbelt verdensmes­ter og nu også snart vinder af pointtrøje­n i Tour de France for sjette gang. Han har også vundet publikums hjerter med sin ukrukkede og ligefremme facon.
 ??  ??
 ?? FOTO: BENOIT TESSIER FOTO: AP JEBREILI/AP ?? I går blev stjernen endnu en gang hyldet på podiet. Selv Pave Frans hører til blandt Peter Sagans mange beundrere.
FOTO: BENOIT TESSIER FOTO: AP JEBREILI/AP I går blev stjernen endnu en gang hyldet på podiet. Selv Pave Frans hører til blandt Peter Sagans mange beundrere.
 ?? FOTO: STEPHANE MAHE ?? Hvis benene ellers holder hele vejen til Paris, er Sagan sikker på at vinde pointtrøje­n igen.
FOTO: STEPHANE MAHE Hvis benene ellers holder hele vejen til Paris, er Sagan sikker på at vinde pointtrøje­n igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark