Ekstra Bladet

Demare-ridt

SNYDEPELS?: Franske Arnaud Demare sejrede i trods efter beskyldnin­ger om, at han har snydt sig gennem bjergetape­rne

-

PAU (Ekstra Bladet): Med knyttet naeve hamrede Arnaud Demare råbende gennem målområdet i bagende varme Pau.

Den franske sprinter leverede med sin sejr på 18. etape en trods-reaktion efter et døgn, hvor han på de sociale medier blev beskrevet som en gemen snydepels.

Ifølge André Greipel, der sammen med fire andre topsprinte­re faldt for tidsgraens­en i Alperne, var Demares tidstab på Col du Portet urealistis­k – her kørte franskmand­en op på 51. hurtigste tid knap 14 minutter langsommer­e end Nairo Quintana.

Blev ikke straffet

Den bemaerknin­g leveret på Twitter virkede som benzin på Demare-bålet, der i den traditions­rige Tour-by satte de resterende sprintere til vaegs og vandt sin anden etapesejr.

– Ja, det gjorde det. Jeg blev ramt og såret af hans kommentar.

– Det er sandt, at jeg ikke er den bedste i bjergene, men jeg har arbejdet hårdt for at forbedre min bjergkørse­l. Mit bedste svar til André Greipel var at vinde i dag, sagde Demare på vinderens obligatori­ske pressemøde.

Kritikere vil nok haevde, at det forholder sig lige omvendt:

At det rent faktisk var det vaerste svar – at det netop beviser, at han ikke brugte alle sine kraefter på bjerget, men måske fik hjaelp.

Det forholdt Demare sig ikke til, men han forholdt sig til, at han også blev kritiseret for praecis det samme efter sin sejr i Milano-Sanremo i 2016.

– Der vil altid vaere kritik og jalousi. Til Milano-Sanremo var der mange kommissaer­er, og havde jeg gjort noget galt, var jeg blevet straffet.

– I Touren er der utallige kameraer og også en kommissaer i fejebladet (bilen bag feltets bagerste rytter, red.).

– Men jeg har intet at sige til kritikerne. De kan mene, hvad de vil, sagde Demare relativt upåvirket.

Kørt af sporet

På hans FDJ-hold kører også svenske Tobias Ludvigsson. Han mener, at sagen er kørt af sporet.

– Ja, der har vaeret lidt ståhej med Greipel og Demare på Twitter. Men det er bare at kigge på gps’en, der haenger under sadlen. Han har bestemt ikke haengt i bilen.

– Det er en disputs, som er kørt lidt skaevt. Demare har kørt godt opad, og han har traenet i bjergene inden Tour de France, sagde svenskeren.

Han måtte dog indrømme, at sejren kom på praecis det rigtige tidspunkt for Demare og for holdet.

– Den betyder ufatteligt meget. Holdånden er kanongod, og vi arbejder hårdt sammen, så det føles helt fantastisk endelig at få lov til at vinde, sagde Ludvigsson.

Solid opbakning

Dagen i dag byder på de sidste vanskelige bjerge, men står det til Arnaud Demare, så kommer han til Paris med de øvrige ryttere.

– Jeg har modtaget fantastisk opbakning på bjergene. De står og råber ’Arnaud til Champs-Élysées’. Det hjaelper mig rigtig meget, konstatere­de den franske sprinter.

Han kan formentlig vente samme opbakning, når han forventeli­gt krydser dagens bjergtoppe som sidste mand.

Jeg har intet at sige til kritikerne. De kan mene, hvad de vil

 ?? FOTO: CHRISTOPHE ENA/AP ?? Demare fik et skub for at komme i gang på første etape efter at have skiftet cykel. Spørgsmåle­t er, om sprinteren også har fået lidt for meget hjaelp til at få slaebt sig op over bjergene.
FOTO: CHRISTOPHE ENA/AP Demare fik et skub for at komme i gang på første etape efter at have skiftet cykel. Spørgsmåle­t er, om sprinteren også har fået lidt for meget hjaelp til at få slaebt sig op over bjergene.
 ?? FOTO: PHILIPPE LOPEZ ?? Arnaud Demare har ellers haft svaert ved at finde topformen i årets Tour de France, men 18. etape blev en stor triumf for FDJ-franskmand­en.
FOTO: PHILIPPE LOPEZ Arnaud Demare har ellers haft svaert ved at finde topformen i årets Tour de France, men 18. etape blev en stor triumf for FDJ-franskmand­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark