Ekstra Bladet

Svenskerne kommer!

Der var syngende svenskere, da AIK’s tilhaenger­e gik march gennem København før Europa League-opgør

- EMIL HANSEN emh@eb.dk

Det er ikke en rigtig dansk sommer, hvis der ikke er mindst en fuld svensker i Københavns gader.

Torsdag var der lidt mere end en enkelt, da 1500 fans fra AIK Stockholm indtog Gammeltorv forud for deres Europa League kamp mod FC Nordsjaell­and.

Heldigvis holdt de sig fra Nyhavn, hvor fadøllene altid rammer de svenske blodbaner uhørt hårdt.

Alle 1500 svenskere havde ikke fundet vej til Gammeltorv, men 400 fans var i hvert fald klar på torvet, hvor der blev drukket øl og sunget sange.

Manglede kulør

Politiet havde allerede sent onsdag aften fået sig en lille forsmag på, hvad der kunne vente, da de måtte rykke ud til slagsmål på diskotek Old Irish ved Rådhusplad­sen.

– Der var uorden mellem nogle fodboldfan­s. Da vi nåede frem vendte stemningen sig dog mod politiet, og der blev kastet flasker og et enkelt kanonslag mod os, sagde Michael Andersen tidligt torsdag morgen til Ekstra Bladet.

Politiet var også mødt talstaerkt op ved Gammeltorv, men her var der helt og aldeles ro på tropperne. Det mest kriminelle, der fandt sted her var den udpraegede mangel på sommerkulø­r på flere af de svenske overkroppe.

Kanonslag

Der kom lidt mere gang i den, da de svenske fans begyndte deres 500 meter lange march fra Gammeltorv til Nørreport station, hvor toget til Farum ventede.

Der blev smidt et par kanonslag, men politiet havde stadig mest travlt med at guide cyklister vaek fra marchens kurs. De københavne­re, der alligevel fandt sig selv ’fanget’ i den svenske bølge, fik travlt med at finde mobilen frem, så de kunne få en video. Det er trods alt ikke hver dag flere hundrede svenskere går syngende gennem København.

Svenske pophits

Den svenske rytmesans, der har skaenket os utallige pophits gennem årene, fornaegted­e sig heller ikke, da svenskerne formåede at marchere i takt. Knap så imponerend­e var det ved marchens afslutning, da der blev kastet et kanonslag efter en motorcykel­betjent.

Det hele sluttede dog, før det for alvor begyndte, da svenskerne forsvandt ned i S-togs-dybet, mens de københavns­ke cyklister igen kunne faerdes ubesvaeret.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Der var ingen ABBA-hits i repertoire­t, men synge kunne AIK’s fans.
FOTO: ANTHON UNGER Der var ingen ABBA-hits i repertoire­t, men synge kunne AIK’s fans.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? De svenske ’turister’ fylder mere og mere i Københavns gader!
FOTO: ANTHON UNGER De svenske ’turister’ fylder mere og mere i Københavns gader!
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? UV-indekset var helt oppe på 5,6 i København torsdag, men alligevel blev der ikke set en solcreme i naerheden af AIK’s barmavede fans.
FOTO: ANTHON UNGER UV-indekset var helt oppe på 5,6 i København torsdag, men alligevel blev der ikke set en solcreme i naerheden af AIK’s barmavede fans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark