Ekstra Bladet

Jamen vi betaler jo skat af dem

-

Danske EU-politikere har tilsynelad­ende intet problem med at score solide bonuspoint privat på de mange flyvninger for skatteborg­ernes penge.

Flere oplyser således, at pointene går til dem selv, men at de naturligvi­s betaler skat af dem.

Således skriver de tre socialdemo­kratiske EU-parlamenta­rikere Jeppe Kofod, Christel Schaldemos­e og Ole Christense­n i en faelles mail.

Opgives til skat

’Vi følger til punkt og prikke reglerne for refusion af rejseudgif­ter, og fremlaegge­r behørig dokumentat­ion for Europa-Parlamente­ts administra­tion jf. gaeldende regler. Ift. de bonuspoint vi måtte optjene i forbindels­e med vores rejser, svares behørig dansk skat.’

Den radikale parlamenta­riker Morten Helveg Petersen oplyser ligeledes, at det opgives til SKAT, i fald han bruger pointene, ligesom Venstres Morten Løkkegaard­s assistent Ole Hammer skriver det:

’I forhold til bonuspoint­s følger Morten Løkkegaard de gaeldende regler og indberette­r brugen til SKAT.’

I nødstilfae­lde

’Morten Løkkegaard bruger primaert SAS Premium Economy-billetter, som giver ret til fast track, priority boarding og høj fleksibili­tet. Alternativ­t bruges Brussels Airlines og deres tilsvarend­e Flex&Fast-biletter. Som MEP har man mulighed for at benytte sig af businesscl­ass-billetter. Det har Morten Løkkegaard også gjort i nødstilfae­lde.’

Dansk Folkeparti­s Jørn Dohrmans rådgiver Frederik Høj Rühne oplyser i en mail, at med hensyn til ’bonuspoint­ene er det ikke nogen, han benytter sig af ’. Samme melding kommer fra Morten Messerschm­idt og Rikke-Louise Karlsson.

Margrete Aukens presseog kommunikat­ionsrådgiv­er, Sophie Bang Jakobsen, oplyser:

’Pointene har hun almindelig­vis ikke tid til at rode med og derfor går de vel tilbage til luftfartss­elskabet.’

Rina Ronja Kari oplyser, at hun blandt andet bruger pointene til ansatte.

– Køber rejser til folk, som vi alligevel skal have til Bruxelles, og som ellers ville få daekket deres rejse af andre puljer. Det kan for eksempel vaere ansatte i København eller aktive med et bestemt formål.

– Jeg har købt private rejser og derefter betalt den sparede udgift til Folkebevae­gelsen mod EU. Dermed putter jeg dem ikke i egen lomme, hvilket er vigtigt for mig, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark