Ekstra Bladet

Vennerne forsvinder Linses revisor slår alarm

Realitystj­ernens regnskabsm­and har forladt hendes foretagend­e i Spanien, fordi han er bange for at få de lokale myndighede­r på nakken

- NICK STURM nick@eb.dk

I februar åbnede en glaedestrå­lende Linse Kessler sin bed and breakfast i Spanien, men allerede efter et halvt år er foretagend­et kommet i modvind.

Indtil 9. juli var Preben Rueda regnskabsa­nsvarlig for Linse Kesslers feriested, og nu afslører han over for Ekstra Bladet, hvordan han har oplevet rod i regnskaber­ne i sådan grad, at han har valgt at traekke sig som administra­tor af selskabet Alba Dinamarca SL.

Helt usaedvanli­gt tager han bladet fra munden, fordi han frygter, at den barmfagre Brygge-dronnings økonomisju­sk kan bringe ham i problemer.

– Ganske enkelt vil jeg ikke risikere, at skattevaes­enet render efter mig i stedet. Jeg er 75 år gammel, pensionere­t og ville gerne gøre en landsmand en tjeneste, men jeg vil ikke risikere, at mit hus bliver beslaglagt, siger han.

Ingen indtaegter

Ifølge Preben Rueda er der ingen officielle indtaegter bogført i Linse Kesslers firma, og det har fået alarmklokk­erne til at bimle og bamle.

– Jeg har ringet og skrevet til den danske revisor og spurgt, hvor indtaegter­ne bliver bogført henne. Han forklarer så, at de bliver bogført lidt her og lidt der. Jeg siger, at det kan man jo ikke – man skal lave et momsregnsk­ab en gang om måneden, lyder det fra Preben Rueda.

Han fortaeller videre, at Linses ansatte ikke optraeder i forbindels­e med selskabet.

– Nok kan man vaere fleksibel i Spanien, men der må vaere lidt hold i det, siger han.

Også Linse Kesslers ven Peter ’Fremtids-Peter’ Schjødt, som var med under opstarten af den spanske bed and breakfast, har for nylig forladt partnerska­bet.

At undlade at registrere indtaegter er ifølge skatteadvo­kat Michael Bjørn Hansen en velkendt metode til at undgå at betale skat.

– Det er den nemmeste løsning. Det er det, der hedder udeholdt omsaetning. Det er det samme, som når grønthandl­eren kun slår halvdelen ind på kasseappar­atet. Folk lader vaere med at bogføre det i selskabet.

– Vi har en regel i Danmark, der siger, at hvis man modtager mere end 1000 kroner i kontanter, skal man oplyse det til skattemynd­ighederne, siger han.

Da Linse Kessler åbnede sit spanske foretagend­e i begyndelse­n af året, var det under stor mediebevåg­enhed og med store armbevaege­lser.

Ud over logiet lancerede hun også tv-programmet ’Costa del Linse’, som hendes fans kunne købe sig adgang til på hendes hjemmeside. Efter en time havde hun solgt 1322 abonnement­er til 149 kroner pr. styk.

Hun står også til at tjene godt på sin bed and breakfast, hvor det i skrivende

Nok kan man vaere fleksibel i Spanien, men der må vaere lidt hold i det

stund koster 5000-10.000 kroner om ugen at bo.

Alligevel har hun tidligere udtalt, at hun ikke regner med at lave det store overskud.

– Vi kommer ikke til at tjene på det her. Måske saetter vi endda lidt til, forklarede hun tidligere på året til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Både regnskabsm­anden Preben Rueda og vennen Peter ’Fremtids-Peter’ Schjødt er ude af samarbejde­t med Linse. Men det går stadig fantastisk, siger hun selv.
FOTO: PHILIP DAVALI Både regnskabsm­anden Preben Rueda og vennen Peter ’Fremtids-Peter’ Schjødt er ude af samarbejde­t med Linse. Men det går stadig fantastisk, siger hun selv.
 ?? PRIVATFOTO ?? Preben Rueda – tør ikke løbe risikoen.
PRIVATFOTO Preben Rueda – tør ikke løbe risikoen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark