Ekstra Bladet

Jeg fik trusler

Betina Hald Engmarks indbakke flød over med hadefulde og til tider truende beskeder

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Peter Madsen forsvarsad­vokat, Betina Hald Engmark, modtog hadefulde beskeder og trusler fra fremmede fra hele verden, da ’ubådssagen’ var på sit højeste.

Det fortaeller advokaten i et stort interview med Alt for damerne.

– Folk fra hele verden har vaeret inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig. Ting, som at jeg er en større psykopat end min klient, når jeg kan finde på at tage sådan en sag, eller at jeg er det sygeste menneske, og at jeg burde taenke på mine børn.

Anmeldte trussel til politiet

– Nogle af dem har haft truende karakter, og en af dem er jeg faktisk gået videre med og har anmeldt det som en trussel, lyder det i interviewe­t.

Betina Hald Engmark vidste på ingen måde, hvad hun gik ind til, da hun sagde ja til at repraesent­ere raket- og ubådsbygge­ren Peter Madsen i et grundlovsf­orhør for snart et år siden.

– Jeg havde ikke nogen som helst forestilli­ng om, at det her skulle give anledning til det mediecirku­s, som det gjorde.

Advokaten hverken kan eller vil tale om detaljer fra sagen. Dels fordi hun har tavshedspl­igt, dels fordi sagen endnu ikke har fået en endelig afslutning, selvom byretten 25. april i år dømte Madsen skyldig i blandt andet drab og partering.

Til september skal hun endnu en gang forsvare Peter Madsen, når ankesagen starter ved Østre Landsret. Her skal hun kun kaempe om sin klients strafudmål­ing, da Peter Madsen i maj oplyste, at han kun ankede sin livstidsdo­m.

I interviewe­t laegger hun ikke skjul på, at hun langt hen ad vejen fandt det svaert at give sin klient en fair rettergang i byretten.

– Vi valgte selv at gå ud og vaere åbne, men det var aldrig intentione­n at åbne så stor en del af efterforsk­ningen op, som det skete.

– Politiet gik ud og gav offentligh­eden usaedvanli­g mange oplysninge­r på en yderst unuanceret måde, der har bidraget til, hvad der ligner domfaeldel­se i folkedomst­olen, siger hun.

Sejlivede rygter

Ud over hademails og trusler måtte forsvarsad­vokaten også laegge ører til en raekke rygter i forbindels­e med ubådssagen, som ganske vist aldrig gik i trykken, men som svirrede i kommentarf­elterne på nettet.

Et af de saerligt sejlivede var rygtet om, at Betina Hald Engmark kendte Peter Madsen privat.

– Nu kendte jeg sandheden, og jeg vidste, at det var der også andre mennesker, der gjorde, siger hun i interviewe­t, hvor hun ikke uddyber naermere.

Til Ekstra Bladet har hun dog tidligere taget bladet fra munden.

– Jeg er traet af at høre de gisninger og historier, der kører rundt. Jeg er blevet forsvarer, vil jeg tro, fordi jeg er blevet anbefalet til familien. Jeg kendte ikke Peter Madsen eller hans familie på forhånd. Jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg kunne vaere interesser­et i sagen, og jeg sagde ja 11. august om aftenen, lød det dengang.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? – Folk fra hele verden har vaeret inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig, fortaeller Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark.
FOTO: ANTHON UNGER – Folk fra hele verden har vaeret inde og finde mig på Facebook og skrive beskeder til mig, fortaeller Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark