Ekstra Bladet

16-årig rumaener anholdt for voldtaegt af 17-årig

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Nordjyllan­ds Politi har fredag anholdt en 16-årig dreng fra Rumaenien. Han er sigtet for voldtaegt af en 17-årig pige begået i Hjørring onsdag i denne uge, oplyser vicepoliti­inspektør Frank Olsen i en pressemedd­elelse.

– Det er en meget alvorlig sag, som vi har efterforsk­et intensivt, lige siden vi modtog anmeldelse­n. Derfor kunne vi dag skride til anholdelse, siger vicepoliti­inspektøre­n.

Politiet kan bekraefte, at den anholdte opholder sig i Danmark i forbindels­e med deltagelse i fodboldsta­evnet Dana Cup i Hjørring.

Voldtaegte­n skete 25. juli, kort efter midnat, da den 17årige pige gik fra Vendiahall­en og bemaerkede en person, der fulgte efter hende. Denne person overfaldt efterfølge­nde pigen og gennemført­e en voldtaegt.

Politiet oplyser, at anholdelse­n sker på grundlag af spor fra gerningsst­edet og vidneafhør­inger. Af hensyn til den igangvaere­nde efterforsk­ning ønsker politiet ikke at kommentere sagen yderligere sagen.

Politiet kan dog oplyse, at den anholdte fremstille­s i grundlovsf­orhør i Retten i Hjørring lørdag formiddag.

Vicepoliti­inspektør Frank Olsen opfordrer fortsat alle borgere, som måtte have set noget eller ligger inde med andre informatio­ner i sagen, om straks at henvende sig til politiet. Man skal ringe på 114.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark