Ekstra Bladet

JEPPE BISGAARD BLEV KUN 47 ÅR:

Solen bagte ubarmhjert­igt ned over Frederiksb­erg, hvor op mod 300 familiemed­lemmer og venner tog afsked med en af pionererne inden for dansk hiphop

- JULIE KRAGH FOTO: MOGENS FLINDT jukr@eb.dk

Støtten er fantastisk at maerke. Og alle dem, der normalt ikke graeder, er også helt knust

– Det svinger mellem gråd og grin. Det er ikke til at forestille sig ... Det der med, at man aldrig skal se ham igen – det er svaert.

– Han nåede meget, og han var glad. Han var glad for det, han havde nået. Og stolt over det, han havde nået.

Sådan lød det aerligt og bevaeget fra den tidligere radioog tv-vaert Hans Otto Bisgaard, der fredag eftermidda­g tog afsked med sin søn, Jeppe, fra Frederiksb­erg Kirke.

Jeppe – eller Jay-B, som han blev kaldt – var kendt som en af pionererne inden for dansk hiphop, og kirken var da også stopfyldt med venner og kolleger fra musikmiljø­et. Blandt de mange kendte ansigter var drengene fra Outlandish, som Jeppe i sin tid var med til at hjaelpe i gang, Rasmus Seebach, Burhan G, Cutfather, Karen Rosenberg, Chief 1 og skuespille­ren Roland Møller.

Inden selve bisaettels­en havde Hans Otto Bisgaard overskud til at saette ord på sorgen over sønnen, der sov stille ind efter et tre år langt kraeftforl­øb 13. juli omgivet af sine foraeldre og elskede søster, Mette Marie.

Opløst i sved og tårer

– Støtten er fantastisk at maerke. Og alle dem, der normalt ikke graeder, er også helt knust, fortalte han om sønnens mange gode musikerven­ner, der måske nok ser hårdkogte ud, men som var tydeligt maerkede af tabet af vennen.

Lidt i 14 åbnede kirkedøren­e, og ud vrimlede de mange sommerklae­dte sørgende – opløst i tårer og sved. Mange havde måttet stå op under den knap en time lange ceremoni, hvor der helt i Jeppes ånd blev spillet flere musiknumre.

Der var naesten ikke plads til dem alle på den lille plads foran kirken, når der også skulle vaere plads til rustvognen. Jeppes naermeste venner bar kisten ud, og den naermeste familie tog en rørende afsked. Hans Otto lagde hånden på kisten og klappede den kaerligt, som var det sønnens hånd, der fik et sidste farvel-klem.

Da rustvognen satte i gang i den stegende sommerhede, lød der pludselig høje klapsalver fra den store forsamling, der dermed gav Jeppe et sidste uhøjtideli­gt farvel.

Herefter gik det store følge mod den plads på kirkegårde­n, hvor Jeppe skal stedes til hvile, baerende på de mange smukke blomster.

Familien havde ellers ønsket, at man i stedet for blomster ville betaenke Lassefonde­n, der har oprettet et saerligt legat i Jeppes navn, der skal hjaelpe unge med autisme. Sagen ligger alle i familien staerkt på sinde, og igennem fonden kom Jeppe til at arbejde med unge autister, og her var han ifølge søsteren et naturtalen­t.

– Han kunne det hele, fordi hjertet var så stort, fortalte en tydelig berørt Mette Marie.

 ??  ?? Hans Otto og Hanne Bisg
Hans Otto og Hanne Bisg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark