Ekstra Bladet

I HOVED OG RØV

-

’VI FÅR i forvejen i hoved og røv’, siger et EU-parlaments­medlem hovedryste­nde.

HUN er forarget over, at hun og hendes kolleger i parlamente­t i stor stil flyver på businesscl­ass og derefter selv scorer bonuspoint­ene.

NÅ ... ja. Selvfølgel­ig, taenker man. Hele EU-systemet er så indsyltet og pol

i systemer, der skal proppe penstret ge i lommerne på de mennesker, der arbejder i Bruxelles hinsides enhver kontrol eller sundt mådehold. Så hvorfor ikke også dét? Men flyver man på det offentlige­s regning i Danmark, bruges bonuspoint­ene til at få rabat på de naeste flyvninger. Paerenemt, men utaenkelig­t i EU – det er bare endnu en gang fryns.

Vaelgere, som samtidig er ved at braekke sig over det overdådige, sammenspis­te tag selv-bord

EKSTRA BLADET har set på en lille detalje af de mange givtige vilkår for parlaments­medlemmern­e, nemlig når de skal fra punkt A til punkt B. Ud over frikort til alle togrejser i Belgien på første klasse og 128 limousiner til 750 parlamenta­rikere får de flyrejser

betalt. ne

PARLAMENTE­T bruger 160 mio. kr. alene på flyvebille­tter. Heraf langt størstepar­ten på business. POLITIKERN­E scorer ifølge reglerne selv bonuspoint­ene. Rina Ronja Kari, Folkebevae­gelsen mod EU, laegger i dagens avis sine bonuspoint frem – hun rejser økonomikla­sse af principiel­le grunde, og det gør flere af de andre danske parlamenta­rikere også, skal

siges. det

HUN HAR alligevel indsamlet point, der kunne daekke f.eks. tre private returbille­tter til Tokyo. Flere af de danske MP’er fortaeller, at de opgiver bonuspoint­ene til skattevaes­enet. Det gør Ronja Kari ikke. ’JAMEN jeg putter dem ikke i egen lomme’, forsikrer hun. Dels køber hun rej

der skal besøge hende i ser til folk, faglig sammenhaen­g. Dels har hun købt private rejser for en del af pointene, men bagefter betalt Folkebevae­gelsen den sparede udgift. Fint nok og meget idealistis­k – men her er skatteyder­ne så de glade tilskudsgi­vere til Folkebevae­gelsen?

ALTSAMMEN krumspring, der kun er

det med til at bestyrke indtrykket af absurde besvaer, det er personligt at begraense den monstrøse overøsning med penge, der konstant foregår – tårnhøj løn, godt 32.000 skattefri kroner – om måneden! i blyantspen­ge, fede diaeter osv. osv.

FLERE af de danske parlamenta­rikere gider slet ikke tale med Ekstra Bladet om bonuspoint­s og flyrejser.

DET ER dumt af dem.

fra et Europa, DE SIDDER på stemmerne der dårligt gider stemme ved valgene hvert femte år. Vaelgere, som samtidig er ved at braekke sig over det overdådige, sammenspis­te tag selv-bord. Dén kvalme går ikke vaek af sig selv.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Parlamenta­rikerne bliver overøst med penge, så vaelgerne er ved at braekke sig.
FOTO: RITZAU SCANPIX Parlamenta­rikerne bliver overøst med penge, så vaelgerne er ved at braekke sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark