Ekstra Bladet

ALLE BANKER PÅ HOS HAAS

Haas-teamets overrasken­de fart har gjort teamchef Günther Steiner til en populaer mand under Formel 1’s silly season

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

HUNGARORIN­G (Ekstra Bladet): Kørerkabal­en i Formel 1 begynder så småt at falde på plads med Ferrari, Red Bull og Renault som de naeste store team i raekken, hvis beslutning­er får konsekvens­er for andre hold.

Men også Haas F1 Team spiller en større rolle end tidligere.

Amerikaner­ne med skøre Günther i spidsen, som Mercedes-bossen Toto Wolff kalder Steiner, gør tingene lidt anderledes og har vaeret en af saesonens store overraskel­ser.

Et enkelt saede

De er et team i fremgang og et af de mest interessan­te steder uden for fabrikshol­dene. Hvilket der bliver lagt maerke til i paddocken, fortaeller Günther Steiner i et laengere interview med Ekstra Bladet før Ungarns Grand Prix.

Et enkelt saede er stadig åbent hos Haas; eller sådan forlyder det fra kilder taet på teamet, men teamledels­en har besluttet ikke at komme med nogen udmeldinge­r før tidligst efter sommerpaus­en.

– Jeg ved, at du ikke vil gå i detaljer, men I har meget attraktive saeder, og kørermarke­det begynder at røre på sig i øjeblikket. Hvor meget orienterer du dig mod, hvad der ellers sker i paddocken?

– I mit job skal man holde sig ajour med, hvad der sker. Men også fordi der kunne opstå den situation, at en af kørerne ønsker at forlade teamet. Hvis han ikke ser sig som en del af holdet, vil du hellere lade ham gå, siger Günther Steiner.

En god situation

– Men som du siger, er vi i en god situation, og alle banker på døren i øjeblikket. Vi er et attraktivt team, og de ser, at vi formentlig er i en lignende situation naeste år. At det her ikke var rent held.

– Samtidigt holder du øje med, hvad de andre foretager sig, men der er ingen grund til at traeffe beslutning­er lige nu.

– Når I planlaegge­r fremtiden,

hvor vigtig er kontinuite­t så, hvad angår kørere?

– Det er vigtigt, for hver gang du skifter, tager det fire-fem løb, før du ved, hvordan en kører er faldet til. Og du håber, at han falder til med de eksisteren­de folk.

– Eksempelvi­s hvis han ikke kommer overens med sin løbsingeni­ør, står du med et problem. Så skal ingeniøren skiftes. Har man de rigtige kørere, er kontinuite­t nogle gange nemmere end en aendring.

– Men det er en balancegan­g, for nogle gange skal man også bruge frisk blod for at komme videre. Ellers stagnerer man, siger Steiner. Teamchefen understreg­er, at det bliver beslutning­erne hos Ferrari, Red Bull og Renault, som afgør, hvilke muligheder der kan opstå for andre teams.

Det er sladder

– Lige nu er det sladder, for ingen har trykket på aftraekker­en. Alle kigger over det hele, men ingen har besluttet noget. Et af de første traek vil vaere, hvad gør Ferrari, og hvad gør Renault – og så kommer vi småfolk.

– Men jeg siger ikke, at vi afventer dem; måske har vi allerede besluttet os uden at vide, hvad de gør …

Nogle gange skal man også bruge frisk blod for at komme videre

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ikke en Ferrari-kopi Haas-teamet naevnes nogle gange som en marionetdu­kke, som slavisk følger Ferraris diktat. Men Günther Steiner afviser det forhold fuldstaend­ig. – Vi befinder os i en situation, hvor vi IKKE behøver at sige ja, siger han til Ekstra...
FOTO: RITZAU SCANPIX Ikke en Ferrari-kopi Haas-teamet naevnes nogle gange som en marionetdu­kke, som slavisk følger Ferraris diktat. Men Günther Steiner afviser det forhold fuldstaend­ig. – Vi befinder os i en situation, hvor vi IKKE behøver at sige ja, siger han til Ekstra...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark