Ekstra Bladet

Båndet til Ferrari: Folk misforstår én ting

-

HUNGARORIN­G (Ekstra Bladet): Meget er sagt og skrevet om Haas-teamets forhold til Ferrari og ikke mindst, hvor meget indflydels­e de har på Formel 1’s nyeste team.

Først på saeson lød anklagerne om at vaere en forklaedt Ferrari.

På dette tidspunkt af saesonen, hvor naeste års kørermarke­d fylder meget, naevnes teamet nogle gange som en marionetdu­kke, som slavisk følger Ferraris diktat.

Eksempelvi­s naevner britiske medier ofte, at italienern­e bare kunne placere Charles Leclerc hos Haas, hvis de ønskede det.

Mere komplicere­t

Sandheden er lidt mere komplicere­t. For første giver det ikke den store mening for monegasker­ne at se på andre teams end Sauber eller Ferrari i 2019-saesonen, men så meget magt har Maranello ikke over Gene Haas.

– Jeg synes, det er et meget forhold. Det er, hvad folk ikke forstår. Nogle gange konkludere­r de ting, som ikke er der. For at give et indtryk af, at vi kopierer alt fra Ferrari, siger teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Men det er mest de andre teams, som siger det: Haas er kun så gode, fordi de får alt fra Ferrari, og Ferrari ejer dem. Vi taler om mange ting – med respekt. Men vi befinder os i en situation, hvor vi IKKE behøver at sige ja. Og det respektere­r de.

Vi samarbejde­r

– De kunne vaere meget større bøller med os, fordi vi er en kunde. Men de respektere­r os, og Gene Haas betaler sine regninger. Vi samarbejre­spektfuldt der, og er der nogen småproblem­er, brokker vi os ikke offentligt.

– Har de en god kører, så lad os tale om det. Men de kan ikke tvinge os til noget. Og det ønsker de heller ikke. De siger; vi har en mulighed, ønsker I den eller ej. Det er jeres beslutning, forklarer Steiner.

– Så det var, hvad der skete med Antonio Giovinazzi fjor (som Ferrari gerne ville have ind hos Haas)?

– Praecist. Vi talte om det, men traeffer vores egne beslutning­er. Jeg har større tiltro til dem, end folk generelt har.

– Ferrari har aldrig brugt deres magt overfor os. De er proffer. Folk prøver at få os til at se dårlige ud som kopister, men vi gør ikke noget ulovligt. Vi er bare en rigtig god kunde hos dem, og de er en rigtig god partner for os, for uden Ferrari, ville vi ikke vaere, hvor vi er, siger teamchefen.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Teamchef Günther Steiner i alvorlig samtale med Haas-ingeniør Ayao Komatsu. Men der er nu ingen grund til bekymrede miner. Haas-raceren kører staerkt og teamet spiller en større og større rolle under silly season.
FOTO: ALL OVER PRESS Teamchef Günther Steiner i alvorlig samtale med Haas-ingeniør Ayao Komatsu. Men der er nu ingen grund til bekymrede miner. Haas-raceren kører staerkt og teamet spiller en større og større rolle under silly season.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark