Ekstra Bladet

Primoz Roglic: Jeg bemaerkede intet usaedvanli­gt

-

LARUNS (Ekstra Bladet): Sammenbidt af raseri rullede Tom Dumoulin over stregen i går, idet han efter sin egen faste overbevisn­ing var blevet snydt for vigtige sekunder på nedkørslen fra Aubisque-passet.

Tabet af de kostbare sekunder skyldtes en motorcykel­fører med en kameramand på bagsmaekke­n, mente Dumoulin.

Køretøjet holdt alt for lille afstand til etapevinde­r Primoz Roglic, som derfor opnåede en kaempe fordel af at kunne ligge i motorcykle­ns slipstrøm, da han angreb, haevdede Dumoulin.

Ren samvittigh­ed

Da Roglic troppede op til det obligatori­ske pressemøde i videovogne­n bag podiet, var hans samvittigh­ed imidlertid ren, lod han forstå.

– Jeg bemaerkede intet usaedvanli­gt. Vi har jo alle de samme muligheder i løbet, sagde Roglic, som på et opfølgende spørgsmål om ’de samme muligheder’ afviste at have draget fordel af situatione­n.

– Det er ikke klogt af mig at kommentere det, for jeg havde ingen indflydels­e på det. Det er ikke et anliggende for mig.

– Jeg kiggede ikke på motorcykle­n, så jeg ved ikke, hvad afstanden mellem mig og den var.

– Jeg kan kun sige, at jeg ikke mener, at jeg udnyttede situatione­n til at skabe hul til de andre, sagde Roglic.

Den slovenske Lotto-Jumbo-rytter er nummer tre i den samlede stilling og kan med en fantomenke­ltstart i dag klatre yderligere op i klassement­et.

Sandsynlig­heden for, at det sker, er dog ikke stor, idet han skal besejre storfavori­tten Tom Dumoulin med mere end 19 sekunder, hvis han skal avancere.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Jeg kan kun sige, at jeg ikke mener, at jeg udnyttede situatione­n til at skabe hul til de andre, sagde Roglic.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Jeg kan kun sige, at jeg ikke mener, at jeg udnyttede situatione­n til at skabe hul til de andre, sagde Roglic.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark