Ekstra Bladet

KNAP SÅ ENK

NU GAELDER DET TOUR DE FRANCE-PODIET: Det afgøres i en herredyst på enkeltstar­tscyklen

-

LARUNS (Ekstra Bladet): Med bjergene bag rytterne resterer der blot en enkeltstar­t og en paradeetap­e, inden vinderen af årets Tour de France kan kåres i Paris.

Dagens enkeltstar­t er blot 31 km lang, og det er traditione­lt ikke meget tid, der kan tabes på sådan en distance.

Men ruten er kuperet, og det kan vaere svaert at finde en rytme på den.

– Det er ikke verdens hurtigste enkeltstar­t, så det er ikke en stor ulempe at vaere bjergrytte­r.

– Men det kan blive afgørende mellem kilometer 12 og 18. Det stiger svagt hele vejen, og der er stor forskel på, om du kan køre 46 eller 42 km/t.

– Så på trods af, at den er Dueller mod Tom Dumoulin 1-11

12 gange har de to kørt mod hinanden i en enkeltstar­t, og blot en enkelt gang har Geraint Thomas slået Tom Dumoulin. Det var sidste år i Tirreno-Adriatico. I de resterende 11 opgør har Tom Dumoulin trukket det laengste strå.

Dueller mod Primoz Roglic 4-4

Roglic har otte gange kørt samme enkeltstar­t som Thomas, og der er tale om en lige affaere, idet de hver har vaeret hurtigst fire gange. To gange har de kørt mod hinanden i år – begge gange har Roglic vaeret hurtigst.

Dueller mod Chris Froome 2-9

11 gange har de to kørt samme enkeltstar­t. To gange har Geraint Thomas kørt hurtigere. Bemaerkels­esvaerdigt er det, at der er tale om den første tilbage i 2007 samt den seneste – 1. etape på Touren sidste år. kuperet, er det en sag for specialist­erne, siger Michael Rasmussen.

Geraint kan ikke trues

Han er overbevist om, at der kan blive rykket på en del placeringe­r. Også på podiet, selv om Geraint Thomas ikke kan trues på førsteplad­sen.

– Han skal køre af vejen. Han kommer slet ikke til at tabe så meget.

– Og så tror jeg, at Roglic kommer til at holde Froome vaek fra podiet, siger Michael Rasmussen.

Det ville i så fald vaere første gang siden debuten i 2008, at Chris Froome ikke skal på podiet, efter at han er trillet ind på Avenue des Champs-Élysées i Paris. Dueller mod Primoz Roglic 3-3

I kampen mod uret er de to på papiret lige staerke. Seks direkte møder har resulteret med tre gevinster hver.

Den seneste direkte konfrontat­ion mellem de to var ved VM i Bergen i efteråret. Her vandt Dumoulin, men det var Roglic, der kørte hurtigste opstigning af den afsluttend­e Mount Fløyen. Han skiftede dog inden til en almindelig cykel – det bliver der ikke noget af i dag.

Dueller mod Chris Froome 8-5

13 gange har de kørt mod hinanden med Tom Dumoulin dem den hurtigste i otte af tilfaelden­e. Blandt andre på begge enkeltstar­terne i dette års Giro d’Italia.

Det er dog bemaerkels­esvaerdigt, at de fire af Froomes ’sejre’ ligger tilbage i 2013, hvor 22-årige Dumoulin kørte sin første saeson på World Touren. Den sidste er fra Touren i 2016, hvor enkeltstar­ten var en bjergenkel­tstart (som Froome vandt, mens Dumoulin blev nummer to).

 ??  ?? Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark