Ekstra Bladet

Jeg føler mig vildt dårligt behandlet og underinfor­meret

Gittes bil er født med en motorfejl – alligevel afviser bilfirma at hjaelpe

-

TEKST: HEINE JØRGENSEN

Da Gitte Brønd Olsens naesten tre år gamle Peugeot 208 forleden spontant brød sammen, vidste hun, at noget var helt galt:

– Der kommer pludselig en alarm om fejl på olietrykke­t, og at jeg skal stoppe bilen omgående. Den mangler olie. Men selvom jeg haeldte godt halvanden liter på, bliver bilen ved med at advare om, at olietrykke­t var er lavt, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Bilen måtte derfor med redningstj­enesten til den lokale forhandler i Roskilde, som efter nogle timer ringede tilbage.

– De havde haeldt olie på bilen og sagde, at nu var den fin. Men jeg kører kun nogle få kilometer, før jeg igen får en alarm om, at bilen omgående skal stoppes.

BILEN KOMMER

tilbage til vaerkstede­t, hvor meldingen nu er, at oliepumpen er gået i stykket. Pris: 20.000 kroner for en ny. Senere aendres det til, at der er brug for en ny motor, som koster 50.000 kroner.

Gitte Brønd Olsen er dog sikker på, at Peugeot nok skal traede til og hjaelpe med at få problemet løst. Bilen, hun har købt, er nemlig født med en motorfejl, der spontant får den til at bruge så meget olie, at det kan ødelaegge motoren.

Den fejl har Peugeot da også erkendt for flere år siden, hvor firmaet aftalte med FDM at holde kunderne skadesløse i op til fem år efter købet eller efter 150.000 kilometer:

– Svaret fra vaerkstede­t er bare, at jeg sidste år var kommet for sent til et serviceeft­ersyn. Derfor vil de ikke hjaelpe. Og ja, det gjorde jeg, men kun fordi Peugeot klokkede i det med et andet eftersyn, som skulle laves først, forklarer Gitte Brønd Olsen.

Svaret fra vaerkstede­t er bare, at jeg sidste år var kommet for sent til et serviceeft­ersyn. Derfor vil de ikke hjaelpe

SELV HVIS EFTERSYNET,

som Peugeot fastholder, er sket nogle uger for sent, bør bilfirmaet stå ved deres oprindelig­e fejl, mener hun. Nemlig at de har solgt hende og talrige andre danskere en lortebil.

– Jeg føler mig vildt dårligt behandlet og underinfor­meret om, at de solgte mig en dårlig bil. Jeg havde en billigere Suzuki Swift før, som kørte 120.000 kilometer, før der skulle skiftes nogle banale sliddele.

– Det her er en Peugeot til 150.000 kroner, der har kørt mindre end 60.000 kilometer og bryder totalt sammen. Det er bare ikke i orden.

Hun er da heller ikke i tvivl om, hvad hun vaelger naeste gang, der skal købes ny bil.

– Det bliver aldrig mere Peugeot! Gitte Brønd Olsen har nu valgt at sende sin sag til Ankenaevn for Biler.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark