Ekstra Bladet

Pernille Aalund tabte TI KILO PÅ TI UGER

Den tidligere tv-vaert har gentaget sin succeskur fra starten af 00’erne

-

TEKST: JULIE KRAGH

Da jeg mødte min mand for tre et halvt år siden, vejede jeg 57 kg, svømmede naesten en time hver dag og spiste masser af grøntsager, fortaeller Pernille Aalund.

Men så gik der hygge i den for den 56-årige tidligere tv-vaert og magasin-direktør, der fik indtaget masser af god rødvin, laekre desserter og dyr chokolade med sin mand, Kim Boye, der er tidligere profession­el fodboldspi­ller.

56-årige Pernille Aalund nød det i fulde drag og bemaerkede i første omgang ikke, at kaereste-kiloene røg på et efter et. Hun ejer ikke en vaegt og taenkte ikke over, at hun pludselig skulle købe tøj i en størrelse større end normalt.

OG SÅDAN KUNNE

det nok have fortsat, erkender Pernille Aalund, da hun taler med Ekstra Bladet, hvis det da ikke lige have vaeret for en gåtur for et par måneder siden.

– Jeg gik en tur på otte kilometer med min mand, og da vi kom hjem, var mine knae så haevede, at jeg simpelthen ikke kunne bøje dem, fortaeller hun og tilføjer, at hun i samme periode havde så ondt

– Så der var mange tegn på, at min krop slaebte rundt på i hvert fald ti kilo mere, end jeg havde godt af, konstatere­r hun.

Derfor besluttede hun sig for at følge sin egen kur, som hun skabte i starten af 00’erne, og som efterfølge­nde blev til bestseller­en ’10 kilo – 10 uger’. i laenden, at hun gik til kiroprakto­r.

Dengang blev det på 16 kilo, men ...

– Det er bare nogle andre betingelse­r i min alder. Livet er i epoker. Man kan ikke spise det samme i 30’erne, som man gjorde i 20’erne. Og man kan ikke spise det samme i 40’erne, som man gjorde i 30’erne. Alt skal justeres løbende, til et imponerend­e vaegttab fordi vores forbraendi­ng daler rigtig meget gennem årene, konstatere­r hun.

HUN VEJEDE 71

kilo, da hun var tungest, hvilket hun betragter som for meget til hendes spinkle krop. Ved hjaelp af nogle småaendrin­ger nåede hun ned på 69, inden kuren for alvor gik i gang. Og den sunde kost og øgede fokus på motion gav hurtigt resultater for Pernille Aalund.

– Hvis man skruer op for bevaegelse­n og nedsaetter kaloriefor­bruget radikalt, sker der noget med kroppen rigtig hurtigt, siger hun.

Efter tre uger var der røget knap tre kilo, og status efter ti ugers kur var praecis 10,1 kilo.

– Hvordan har du det med at vaere i mål? – Jeg har det jo så vildt! Fra at have haevede knae efter en lang gåtur, så kan jeg nu tage de otte kilometer i småløb. Man kan virkelig maerke, at man har 12 kilo mindre på rumpetten, når man for eksempel dyrker yogaøvelse­r, fortaeller hun begejstret.

Hun er også glad for, at så mange hovedsagel­ig kvinder har fulgt hendes vaegttab og opdateret hende om deres eget.

– Der er flere tusinde, der har fulgt med i min lille challenge og ladet sig inspirere og taget

Jeg gik en tur på otte kilometer med min mand, og da vi kom hjem, var mine knae så haevede, at jeg simpelthen ikke kunne bøje dem

dét, de kunne bruge, siger hun.

Selv mangler hun stadig to kilo for at vaere helt i mål, men dem regner hun med at smide hen over sommeren ved at skrue lidt op for antallet af gåture og erstatte enkelte måltider med grøntsagsj­uice.

Fremover regner hun med, at der skal vaere plads til lidt mere hygge, når hun er sammen med andre mennesker, men aldrig i samme omfang som tidligere, for som hun siger:

– Det, der gjorde mig tyk før, vil også gøre mig tyk efter. Men selvfølgel­ig skal jeg kunne drikke et glas vin med gode venner, og selvfølgel­ig skal jeg kunne spise en dessert på restaurant. Det skal bare ikke vaere hver dag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark