Ekstra Bladet

Farvel til sukker, brød og alkohol – goddag til motion

-

Pernille Aalunds kur er helt uden hokuspokus, men den kraever en jernvilje, erkender hun.

Hun opererer med en såkaldt ’forbudt-liste’, og den er lang.

– Jeg har fjernet al sukker og alkohol, og i perioden, hvor jeg skal slanke mig, også fjernet alt brød, ris og pasta. Jeg har også vaeret forsigtig, når det gaelder det ellers sunde fedt som nødder. Jeg har måske taget maks. fem om dagen, og jeg har også skåret ned på mit forbrug af avokado, fortaeller hun om den strikse kur.

Pernilles ’forbudt-liste’: Aalund har løbende delt sit forløb med sine mange følgere på Instagram, hvoraf mange besluttede sig for at slanke sig sammen med hende.

– Mange reagerede på mine forbudt-lister og sagde, at det kunne ikke holde i laengden, men for mig fungerer det ikke at spise en smule slik, for det holder min sukkertran­g ved lige. Jeg kan ikke nøjes.

– Det hører til min profil, at jeg er nødt til at saette mig et mål og gå all in, konstatere­r hun. Hun tilføjer, at den første uge da også var benhård, men at det gik meget lettere allerede fra uge to på kuren. Derefter handler det om at vaenne sig af med, at hygge er lig med snacks og vin.

– DET ER VIGTIGT AT

huske på, at vi jo ikke øver vold på os selv ved at fjerne flødechoko­laden og papvinen – tvaertimod fjerner vi de elementer, der er med til at forringe vores sundhed på den lange bane, slår hun fast. Hun understreg­er dog, at ikke alle vil trives på hendes kur.

– Det er meget vigtigt for mig at sige, at det her er dét, der passer til mig, for hvis der er én ting, ekspertern­e er enige om, så er det, at der ikke findes en kur, der passer til alle.

Når det kommer til at traene, tror Pernille Aalund på bevaegelse frem for hård motion.

– Jeg har aldrig vaeret god til fitnesscen­tre med høj musik eller til at løbe, så jeg har fokuseret på hyggen ved at bevaege mig.

Hun går lange ture med god musik i ørerne og begynder dagen med at dyrke De fem tibetanere, som er en slags yogaøvelse­r. Derudover får hun pulsen helt op en enkelt gang om dagen ved at lave øvelser fra appen ’7 minute workout’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark