Ekstra Bladet

Måske snart slut med irriterend­e forbud i lufthavnen

-

den smarte CT-teknologi, der desuden benyttes på hospitaler i forbindels­e med skanninger, vil fortsaette de naeste 6-12 måneder i udvalgte sikkerheds­kontroller i lufthavne såsom London Heathrow, John F. Kennedy i New York samt Schiphol ved Amsterdam.

– Hvis testforsøg­ene viser sig at vaere succesfuld­e, og metoden bliver godkendt af myndighede­rne, kan den nye teknologi medføre, at flypassage­rer i fremtiden ikke laengere behøver fjerne vaesker fra deres håndbagage for at få dem separat screenet, siger en talsperson fra Storbritan­niens transportm­inisterium, United Kingdom’s Department for Transport, til BBC.

DE NUVAERENDE

vaeske-regler, der betyder, at alle former for flydende vaeske såsom shampoo, tandpasta og cremer skal pakkes ned i en gennemsigt­ig indpakning og ikke må fylde mere end 100 milliliter, trådte i kraft tilbage i 2006, da britisk politi fik stoppet et terrorangr­eb, hvor terroriste­r forsøgte at snige flydende spraengsto­ffer skjult i håndbagage­n med om bord på ti forskellig­e fly.

Reglerne er dog ofte blevet kritiseret, da de har resulteret i laengere ventetider i sikkerheds­kontrollen, fordi mange rejsende skal bruge tid på at pakke vaesker ned i poser eller tage vaesker op af tasken.

Derudover stemmer reglerne ikke saerlig godt overens med det faktum, at rejsende i stigende grad er begyndt at benytte sig af lavprisfly­selskaber, hvilket betyder, at mange vaelger kun at rejse med håndbagage, da indtjekket bagage koster ekstra, og at ventetiden i sikkerheds­kontrollen derfor bliver yderligere forlaenget.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT OG SHUTTERSTO­CK.COM ?? TESTPERIOD­EN AF De lange køer i sikkerheds­kontrollen kan måske snart vaere en saga blot, hvis den nye teknologi godkendes.
FOTO: THOMAS LEKFELDT OG SHUTTERSTO­CK.COM TESTPERIOD­EN AF De lange køer i sikkerheds­kontrollen kan måske snart vaere en saga blot, hvis den nye teknologi godkendes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark