Ekstra Bladet

STREJKE KAN LAMME

Guider klar til at lukke populaere

- LAURA A. HELLENSBER­G ANTHON UNGER

Køerne er lange i sommervarm­en, og folk er valfartet fra både Danmark og udlandet for at komme med en af de gule Canal Tours-både, der sejler rundt i Københavns Havn og kanalerne for at giver et indblik i den københavns­ke historie fra vandet.

Men nu kan det snart vaere slut med at høre guiderne fortaelle, hvem der skaenkede hovedstade­n Operaen på Holmen og se dem vise, hvor den lille havfrue befinder sig.

Lange arbejdsdag­e

Mange af de ansatte guider har nemlig meldt sig ind i HK og varsler strejke, fordi de ikke mener, at deres arbejdsfor­hold er i orden.

Guiderne kritiserer, at de sanitaere forhold er for dårlige, at arbejdsdag­ene er for lange, og at der ikke er nok pauser, når man arbejder i de lange vagter på båden.

I et svar fra direktøren Mads V. Olesen i Canal Tours bekendtgør han, at der ingen problemer er med forholdene, og at klagen, som er sendt af HK for medarbejde­rne, ikke har noget som helst med virkelighe­den at gøre.

Aktion fra 7. august

Derfor har de 94 ansatte, som har meldt sig ind i fagforenin­gen, valgt at varsle strejke, hvis forholdene ikke forbedres.

Det fortaeller Peter Moesgaard, som er faglig konsulent i HK.

– Nu har vi sendt et varsel om strejke til hele koncernen Stromma, som driver bådene. Så må vi se, hvad de siger. Vi kan tidligst strejke fra 7. august. Og hvis der ikke bliver vist nogen velvilje fra modparten, så gør vi det, fortaeller han.

Det kan betyde, at det ikke laengere er muligt at få en

Vi beder kun om noget helt basalt, og det forventer vi at få

Bådene må ikke sejle, hvis guiderne ikke er med, fordi de også fungerer som sikkerheds­personale

guidet tur rundt i havnen. Noget, som de mange turi-

 ??  ?? Ballade på vandet Havne-rundfarten Canal Tours sender både ud på vandet i Københavns Havn fyldt med glade turister. Afsejlinge­n sker blandt andet her fra Nyhavn. Men fra en uge inde i august kan det vaere slut.
Ballade på vandet Havne-rundfarten Canal Tours sender både ud på vandet i Københavns Havn fyldt med glade turister. Afsejlinge­n sker blandt andet her fra Nyhavn. Men fra en uge inde i august kan det vaere slut.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark