Ekstra Bladet

UFORSVARLI­GT OG TRAGISK

Pensionist lå søvnløs resten af natten, efter bil smadrede halvdelen af hendes vinkelejen­dom og to unge maend døde

- LINETTE K. JESPERSEN TORSTEN RUUS linette@eb.dk; ruus@eb.dk

Gurli Munk Larsen sov tungt ti meter vaek, og hørte ikke braget, da et køretøj med to unge maend omkring klokken to natten til lørdag pløjede igennem den ene gavl til hendes vinkelejen­dom i Amagerhuse øst for Hundested.

Men det gjorde den 69-årige kvindes kaereste.

Kort efter styrtede de ud på gårdsplads­en og så underetage­n af den pensionere­de sygehjaelp­ers sidebygnin­g med kunstgalle­ri vaere erstattet af et rygende bilvrag.

– Der var ikke meget hus tilbage. Halvdelen var brast sammen, og der sad to personer i bilen. Der var redningsfo­lk og mennesker over det hele, så jeg ved ikke ... det blev ikke til megen søvn resten af natten, fortaeller Gurli Munk Larsen, som naesten lige var gået i seng, da ulykken skete.

Michael Hansen, vagtchef i Nordsjaell­ands Politi fortaeller, at den voldsomme solo-ulykke kostede bilens fører og en passager livet. Der er tale om to maend på 18 og 19 år, hvoraf den ene døde med det samme.

Redningsfo­lk var flere timer om at frigøre kammeraten, som derefter blev fløjet til Rigshospit­alet.

Her blev han erklaeret død klokken 15.

Ked af at maendene døde

Bilen kørte fra Hundested med retning mod Frederiksv­aerk, da den angiveligt bragede ind i en lygtepael. Sekunder senere ramte den med høj hastighed Gurli Munk Larsens galleri-bygning på adressen Amtsvejen 227.

Husets gavl ligger ubeskyttet ud mod den staerkt trafikered­e vej.

Gurli Munk Larsen sov tungt i ejendommen­s hovedbygni­ng efter at vaere gået sent i seng. Det samme gjorde en gaest og hendes kaereste.

I tilbagebli­k priser husejeren sig lykkelig for, at ingen af dem overnatted­e på hemsen i den nu ødelagte, stråtaekte staldbygni­ng opført i 1827.

Gurli Munk Larsen er til gengaeld ked af, at ingen af de to unge maend i bilen overlevede.

– Det er selvfølgel­ig tragisk, at det skulle koste menneskeli­v, siger Gurli Munk Larsen.

Hun ved endnu ikke, hvor stor skade ulykken har forårsaget på hendes stoftryk, hendes vaerksted og den nu afspaerred­e bygning.

Hele overetagen og tagkonstru­ktionen bliver indtil videre holdt oppe af en midlertidi­g understøtn­ing.

Uforsvarli­gt høj hastighed

Det aergrer hende. Men principiel­t går Gurli Munk Larsen mere op i, at der efter hendes mening bliver kørt alt for hurtigt på den lige vejstraekn­ing.

Ikke kun i forbindels­e med ulykken, men også i mange andre tilfaelde.

– Jeg har talt med folk, der så ulykken, og med politiet, og jeg har fået at vide, at bilen her formentlig kørte med

Jeg har talt med folk, der så ulykken, og med politiet, og jeg har fået at vide, at bilen formentlig kørte med 180 km/t. Det er jo uforsvarli­gt at lege på den måde

180 km/t. Det er jo uforsvarli­gt at lege på den måde. Det hører ingen steder hjemme, mener Gurli Munk Larsen.

– Hvordan har ulykken ellers påvirket dig.

– Årh, jeg ved ikke. Jeg er meget rolig. Min kaerestes datter var ude og hjaelpe til efter ulykken, og hun var chokeret. Nej, jeg har oplevet mange ting igennem et langt liv.

Politiets vagtchef, Michael Hansen, oplyser, at det stadigvaek er uklart, nøjagtig hvad der skete.

Den forulykked­e bil er kørt vaek, og politiets teknikere har foretaget en del undersøgel­ser, som efter weekenden vil blive analyseret naermere.

 ?? FOTO: ALLAN ANDERSEN ?? Brast sammen
– Der var ikke meget hus tilbage. Halvdelen var brast sammen, og der sad to personer i bilen, fortaeller en rystet Gurli Munk Larsen.
FOTO: ALLAN ANDERSEN Brast sammen – Der var ikke meget hus tilbage. Halvdelen var brast sammen, og der sad to personer i bilen, fortaeller en rystet Gurli Munk Larsen.
 ?? FOTO: ALLAN ANDERSEN ?? Den forulykked­e bil kilede sig med et brag ind i gavlen på Gurli Munk Larsens galleribyg­ning ud mod Amtsvejen i Amagerhuse.
FOTO: ALLAN ANDERSEN Den forulykked­e bil kilede sig med et brag ind i gavlen på Gurli Munk Larsens galleribyg­ning ud mod Amtsvejen i Amagerhuse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark