Ekstra Bladet

Du kan selv vaere fake news, Claus

-

Alt hvad der kommer fra EU, betragter jeg som fake news, og nu slår et tidligere medlem af EU-parlamente­t, Claus Larsen-Jensen (S) fast, at hele artiklen i Ekstra Bladet 25. juli er forkert.

Her prøver han at mane hele artiklen om luksuslive­t på rejser og overdådige middage med mere i jorden, for det er ingen nem sag at bevaege sig fra A til B, uden at hele haerskaren af hurtige løsninger på rejeplanen er til rådighed. Hele tonen i laeserbrev­et tyder på, at han vil rense EU-politikern­es rygte om luksuslive­t på første klasse – at det er den skinbarlig­e usandhed. For det er så svaert at komme til tiden uden at have limousinep­arken i orden.

Her vil jeg faktisk gerne vide, hvorfor hele dette cirkus er blevet etableret, når det ikke er nødvendigt, da alle rejser billigst muligt – ifølge Claus Larsen-Jensen forsvarsta­le, der endvidere beretter, at en EU-politikere­s liv i en kuffert er noget så stressende; de er en uge her, en uge der.

Jamen, så forstår jeg så ikke, at nogen gider vaere medlem af EU-Parlamente­t. Jeg giver ikke ret meget for på den måde at nedgøre den artikel.

Jeg tror mere på Folkebevae­gelsens Ronja Rina Kari, end jeg gør på et tidligere medlem, der så sig nødsaget at komme med en kommentar.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Vi har de politikere, vi fortjener, siger man, og det er jo helt rigtigt, at i et demokrati som det danske, kan vi aldrig klandre andre end os selv, hvis vi vaelger politikere, som ikke leverer varen. Der går trods alt kun højst fire år fra et valg, til vi har mulighed for at saette et nyt hold ind på Christians­borg.

Undersøgel­ser viser, at vi danskere frygter som aldrig før: Terror, arbejdsløs­hed, sygdom, seksuelle overgreb, indbrud, økonomisk ruin. Alle de ting, som kan ramme os og vores naermeste helt personligt.

Måske det er den utryghed,

Hvis vi fortsaette­r som nu, kan ingen af os fremover vide os trygge, på grund af klimaforan­dringerne

som får os til at stemme på politikere, som lover os at daempe vores frygt med nemme løsninger, hvad enten det er fordi de udpeger faelles syndebukke, som vi kan lade frustratio­nerne gå ud over, eller fordi de lover os guld og grønne skove i form af skattelett­elser og mere materielt forbrug, som vi kan bedøve os med.

Men hvad nu hvis vi i stedet begyndte at tage de ting, som skaber frygten, alvorligt? At ledighed rammer hårdere end før, fattigdomm­en stiger, og vores unge er dybt bekymrede for deres fremtid på grund af usikre jobudsigte­r?

Hvad hvis vi forholdt os til, at hvis vi fortsaette­r som nu, kan ingen af os fremover vide os trygge på grund af klimaforan­dringerne, som truer vores livsstil fundamenta­lt?

Så ville vi måske begynde at vaelge politikere, som stod ved, at der ikke findes nemme løsninger, men at vi kun kan gøre tingene bedre gennem seriøse indsatser. Vi ville smide heksedokto­rerne med deres trylleform­ler på porten og vaelge politikere, som var saglige og pålidelige, og som forstod, at komplicere­de udfordring­er kraever seriøse svar.

For det er jo vores og vores børns fremtid, det handler om.

Og vi får den fremtid, vi fortjener.

Stine Bardeleben Helles Spidskandi­dat Alternativ­et

Fyn

 ?? FOTO: CLAUS LUNDE. INDSAT EKSTRA BLADET 27. JULI ?? J. Hartmann går i rette med Claus Larsen-Jensens kritik af Ekstra Bladets artikel .
FOTO: CLAUS LUNDE. INDSAT EKSTRA BLADET 27. JULI J. Hartmann går i rette med Claus Larsen-Jensens kritik af Ekstra Bladets artikel .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark