Ekstra Bladet

Jeg forstod, der var sket noget forfaerdel­igt

Skuespille­ren Jakob Oftebro fortaeller for første gang om ulykken ved ’Hamilton’-optagelser­ne, der naer havde gjort ham blind

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Den norske skuespille­r Jakob Oftebro, der er kendt fra sin rolle i DR-serien ’1864’ og for krimiserie­n ’Broen’, kom meget alvorligt til skade i slutningen af maj under indspilnin­gerne til tv-serien ’Hamilton’.

Her blev den 32-årige Oftebro ramt i hovedet af en molotovcoc­ktail, og skaderne i hans ansigt er så alvorlige, at det kommer til at tage år, før alt er helet op.

Nu fortaeller han for første gang om den uhyggelige episode, der var taet på at koste ham synet.

– Jeg forstod virkelig ingenting. Jeg lukkede øjnene, tog mig til hovedet og rullede rundt. Jeg forstod, at der var sket noget forfaerdel­igt. –

Det vaerste var, da jeg sad på alle fire og var blevet brandslukk­et i hovedet. Jeg havde braendt mig i ansigtet. Tiden derfra, ind i ambulancen og til jeg fik bandagen af, var det hårdeste. Jeg vidste ikke, hvor slemt det stod til, fortaeller han til den norske avis VG.

Til NRK uddyber han, at hans ansigt var hårdt maerket af brandskade­r efter ulykken.

– Det så jo ikke godt ud i begyndelse­n. Jeg fik braendt meget hud vaek, og der gik betaendels­e i det. Det var aekelt. Og jeg vidste ikke, hvilket omfang det var, om jeg kom til at se ud som normalt igen, forklarer han.

Han havde ellers forberedt grundigt på rollen som actionhelt­en Hamilton. Han havde øvet motorcykel­kørsel og våbentraen­ing fire timer hver eneste dag i fem måneder og endda laert sig svensk for at spille den kraevende rolle.

Ulykken

Alligevel skete ulykken efter blot to uger på filmsettet.

Efterforsk­ningen er stadig i gang for at afdaekke, praecis hvad der skete den skaebnesva­ngre dag, og indspilnin­gerne er sat på pause.

– Jeg har naesten opgivet af taenke på det. I starten var jeg vaeldig optaget af at finde ud af, hvad der gik galt. Det er jeg ikke laengere, slår han fast over for VG og tilføjer, at han har ’lukket af for det’.

Måtte holde sig indendørs

Midt i den rekordvarm­e sommer har brandskade­n gjort, at Oftebro må holde sig indenfor for at undgå solens stråler.

– Der var fare for infektion af det åbne sår og for hyperpigme­ntering. Tiden har vaeret svaer, men heldigvis – og trods alt – har jeg haft masser af tid sammen med familie og venner, lyder det fra skuespille­ren, der altså har valgt at tage den svaere situation i stiv arm.

Jeg fik braendt meget hud vaek, og der gik betaendels­e i det. Det var aekelt

 ?? FOTO: PER ARNESEN, MISO FILM ?? Jakob Oftebro – bedst kendt fra 1864-filmen – havde forberedt sig grundigt på rollen som actionhelt­en Hamilton. Han havde øvet motorcykel­kørsel og våbentraen­ing fire timer hver eneste dag i fem måneder og endda laert sig svensk for at spille den...
FOTO: PER ARNESEN, MISO FILM Jakob Oftebro – bedst kendt fra 1864-filmen – havde forberedt sig grundigt på rollen som actionhelt­en Hamilton. Han havde øvet motorcykel­kørsel og våbentraen­ing fire timer hver eneste dag i fem måneder og endda laert sig svensk for at spille den...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark