Ekstra Bladet

RABLER DET FOR HAMILTON!

-

seneste opførsel både på LEWIS HAMILTONS og udenfor banen giver anledning til bekymring, og flere ting synes jeg udvikler sig i negativ retning for Formels 1’s største stjerne.

Lewis Hamilton og undertegne­de har aldrig mødtes under fire øjne. Det taetteste – jeg er kommet på det – er en hurtig udveksling af blikke, da jeg som den stolte far ved Ungarns grandprix for tre år siden sad og så på, at min søn Noah fik englaender­ens autograf på miniature-styrthjelm­en købt i dyre domme.

Vi går dog lidt laengere tilbage, og Lewis Hamilton hørte om mig, før jeg vidste, hvem han var. Efter min motorcykel­ulykke for snart 19 år siden blev der i England arrangeret et velgørenhe­ds-gokartløb kaldet ’Racing For Jason’, og mange danskere tog over og stillede op mod stjerner som David Coulthard, Johnny Herbert og Damon Hill. Men de fik alle klø af en lille mørklødet gut ved navn Lewis Hamilton.

har unge Lewis haft kurs SIDEN DENGANG mod stjernerne, og de fleste ved, at han endda var taet på at tage Formel 1-verdensmes­terskabet allerede i sin debutsaeso­n i klassen. Det er alt sammen fortid nu, stjernesta­tus er nået, og der står fire VM-trofaeer hjemme på kaminhylde­n i England.

I min verden er Lewis Hamilton den hurtigste kører i F1-feltet, og i både tørvejr og regn formår han at tage det absolutte maksimale ud af sin racer – uden at lave saerlig mange fejl. Han er fantastisk til at køre race hjul mod hjul, når der skal udkaempes dueller helt fra de små racer-klasser og til Formel 1-duellerne mod Nico Rosberg. Rekorderne for flest podier, flest sejre, flest poles, flest dit og dat står for fald i disse år i takt med englaender­ens succes

Man kan vaere kritisk og spørge, hvor mange konkurrent­er han egentlig har at køre mod på lige fod, når han i sin lynhurtige Mercedes kører cirkler om de fleste?

Det fik vi senest at se for knapt en uge siden ved Tysklands grandprix, hvor Lewis Hamilton fra en 14. startplace­ring kørte sig helt frem.

Det var super flot kørt at ende øverst på podiet, men efterfølge­nde synes jeg, at det i interviews stak en smule af for stjernen. Hvor jeg kunne få øje på, at Hamilton var yderst heldig med vejret, med safetycar og til dels også med FIA-dommernes kendelser, så så hovedperso­nen noget anderledes på det.

fik en ret stor del af aeren for SELVESTE GUD sejren, og jeg ved ikke, om det var for at symboliser­e dette, at Hamilton på podiet strakte armene ud som en anden Guds søn og kiggede til himmels, mens regnen, som havde sikret ham sejren, silede ned over de hundredtus­indvis af pilgrimme som var vandret til Hockenheim for at se mirakelmag­eren.

Engelsk presse fik på Hamiltons Twitter kaempe hug for at forsøge at underminer­e hans indsats, og jeg tror måske bare, at de har pointeret, at han trods alt kører i feltets hurtigste bil, og at andre i midterste del af feltet flytter sig for ham og ikke har interesse i at tage kampen op. Tweetet blev dog slettet hurtigt igen.

Hvor de fleste Formel 1-kørere har nok i at udleve drømmen bag rattet, så må man sige, at Hamilton er mere udadvendt og også gerne viser sig som musiker eller som kendis på den røde løber.

Senest er han også hoppet på veganerbøl­gen, og følger man ham på Instagram, må man finde sig i, at mere end halvdelen af opslagene omhandler opfordring­er til at følge ham på veganerspo­ret eller at smide mindre plastikaff­ald i naturen.

synes jeg, at hans seneste TILBAGE I RACERBILEN kommentare­r ovenpå Englands grandprix, om at Ferrari havde en bevidst taktik om at påkøre Mercedes-bilerne med vilje, den er helt ude i hampen. Hvis man føler sig forfulgt på denne måde, så kan jeg godt forstå, at der i et interview for nyligt også blev sagt fra hans side, at man aldrig skal stole på nogen.

I samme interview fik stjernen så indflettet, at han synes, at han er den med de største evner i hele feltet. Det er o.k. at mene, men nøjes dog med at sige det højt inde under hjelmen lige inden starten går.

Der synes at vaere koldt på toppen, som man siger, og noget kunne tyde på, at Gud er den Lewis Hamilton føler sig taettest knyttet til i disse dage.

Men at have en kammerat i Gud som lige sørger for, at regnen falder over Hockenheim, når man mest har brug for det, og at din vaerste konkurrent skrider at banen, det er jo heller ikke helt af vejen.

Den afdøde Ayrton Senna havde sjovt nok også en ting med de højere magter, og han udtalte direkte, at Gud var med ham i bilen, når han kørte.

Senna bliver af mange anset som den største stjerne i Formel 1 nogensinde, og jeg er faktisk enig.

Men sjovt nok taler vi ikke så meget om hans påståede kontakt til de højre magter, det synes at vaere glemt igen.

Regnen silede ned over de hundredtus­indvis af pilgrimme som var vandret til Hockenheim for at se mirakelmag­eren

også, at Lewis Hamiltons meritter JEG HÅBER en dag vil stå for sig selv, og at de ikke er skabt af nul kød og masser af gulerødder, og så lige et makkerskab med manden foroven.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Jeg håber at Lewis Hamiltons meritter en dag vil stå for sig selv – og at de ikke er skabt af nul kød og masser af gulerødder – og så lige et makkerskab med manden foroven, skriver Jason Watt.
FOTO: RITZAU SCANPIX Jeg håber at Lewis Hamiltons meritter en dag vil stå for sig selv – og at de ikke er skabt af nul kød og masser af gulerødder – og så lige et makkerskab med manden foroven, skriver Jason Watt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark