Ekstra Bladet

Humor forløser stress, negativ energi, spaendinge­r, dårlig stemning og problemer

-

at benytte sig af humor for en ’psykisk ventil’, da latteren forløser og giver et fokusskift­e, der bevirker, at der kan siges og taenkes anderledes omkring temaer, som normalt og generelt er tabubelagt­e. Med andre ord: Humor frigør.

Albert Gjedde, som er professor i neurobiolo­gi og farmakolog­i og institutle­der ved Institut for Neuroviden­skab og Farmakolog­i ved Københavns Universite­t, fortaeller, at fysiologie­n bag humor er blevet undersøgt ad flere omgange. Han siger til Videnskab.dk:

’Der er udført hjerneskan­ninger af mennesker, der griner, og af mennesker, der hører på andre, der griner. Disse skanninger har vist forskellig­e områder i hjernen, der er aktive – isaer områder der er aktive, når vi oplever følelsesma­essige reaktioner, som latteren jo er.’

så prøv at lade humoren løse knuden op. Traen din hjerne i at vende det svaere til noget lettere via humor. Et eksempel fra mit eget liv:

For tiden har jeg et menneske i mit liv, der provokerer mig voldsomt. Jeg øver mig i at saette mig fri, men hun bliver ved. Gang på gang oplever jeg at blive bundet – jeg binder mig selv mentalt negativt til det, der sker. Forleden gik det op for mig, hvor hårdt jeg reelt tillader mig at vaere bundet til hende. Jeg sad to minutter og taenkte på det og tog så en beslutning: Hell NO!

Jeg vil saette mig selv fri gennem et humoristis­k perspektiv.

Der gik cirka en time, hvor jeg øvede mig i at vende det hele rundt. Og der, bang!, slap det! Lige dér slap det!!

Og kan endda medføre et lille smil på laeben :-) Du bestemmer.

Dit valg.

Dine tanker.

Dit liv.

Dit smil på laeben!

 ??  ?? FREUD KALDTE DET FØLER DU DIG FANGET, PRØV. DET ER GRATIS.
FREUD KALDTE DET FØLER DU DIG FANGET, PRØV. DET ER GRATIS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark