Ekstra Bladet

Jeg synes, at min ryg er tom og virker bar, når jeg har daekket arme, ben og mave

-

MARTIN HAR MANGE

mindre og halvstore tatovering­er i forvejen, men har besluttet sig for at få lavet hele sin ryg i ét kaempestor­t piece.

– Tatovering­er er en spaendende udtryksfor­m. Jeg bruger dem som en form for identitets-forlaenger. Jeg synes, at min ryg er tom og virker bar, når jeg har daekket arme, ben og mave. Jeg vil gerne have et stort piece. Mine andre tatovering­er er udført i kollagesti­l, og jeg har laenge drømt om et stort center-piece, som kan danne en samlet helhed for udtrykket i mine tatovering­er.

– Jeg gør det for at blive tilfreds og komme taettere på målet, selvom jeg godt ved, at jeg nok aldrig når dertil, da målet konstant flytter sig, uden jeg bevidst tager stilling til det, smiler han.

DET HAR TAGET MARTIN

lang tid at finde frem til motivet til rygtatover­ingen. De mange andre tatovering­er, som pryder hans krop, har vaeret mere impulsive. Stil og indhold skal spille sammen og gå op i en højere enhed, fortaeller han.

– Mine tatovering­er er reference-tatovering­er. De symboliser­er et univers. Jeg har for eksempel Arne Jacobsen og H.C. Andersen tatoveret, fordi jeg synes, at de repraesent­erer noget ikonisk. Bortset fra den visuelle stil og det, at de afspejler mine interesser, har de ingen dybere betydning, fortaeller han.

Martin Vestphael driver selv tøjbutikke­n Wardrobe 19 i det indre København og designer sit eget tøjmaerke, Uncle Bright. Så han beskaeftig­er sig meget med aestetik og udtryk. Tatovering­erne er derfor nøje afstemt til at passe til temaerne i tøjbutikke­n og hans egen kollektion.

– Jeg kan godt lide de gamle art deco-bygninger, flyene og de grafiske linjer. Det er en aeldre

 ??  ?? Martin med den endelige skitse til den store ryg-tatovering. Motivet er baseret på en gammel King Kong-filmplakat fra 1930'erne .
Martin med den endelige skitse til den store ryg-tatovering. Motivet er baseret på en gammel King Kong-filmplakat fra 1930'erne .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark