Ekstra Bladet

TATOVØR: Jeg arbejder som en sømand

-

Den spanske tatovør Victor Gil – med øgenavnet Chicho – er glad for at arbejde i København. – Danmark er noget saerligt til tatovering.

Den 41-årige tatovør er fra det nordlige Spanien, men de seneste mange år har han vaeret en af fire tatovører i Tigre Tattoo i det indre København. Han har prøvet at tatovere i mange lande, men han kommer altid tilbage til Danmark for at udsmykke folk.

– I Spanien er det en saerlig type, der bliver tatoveret. I Danmark er det alle fra alle samfundsla­g. Advokater, sygeplejer­sker, drankere, journalist­er ...

– I Spanien får du heller ikke arbejde, hvis du er tatoveret synligt. Sådan er det ikke her i Danmark. Det er meget mere accepteret. Måske fordi I havde en konge, som stod frem og lod sig se med tatovering­er over det hele, siger han. i forhold

Chicho mange i forbindels­e med tatovering­en af Martins gange ryg.

Chicho har de seneste mange år vaeret en del af det lille tatovering­skollektiv i Studiestra­ede, og han kender Martin, fordi deres butikker ligger mindre end 50 meter fra hinanden.

Chico er fra Spanien, og hans kone og barn bor på Gran Canaria, men han har et vaerelse i Danmark og tatoverer heroppe tre uger om måneden. Den sidste uge er med familien på øerne i Atlanterha­vet.

– Jeg arbejder som en sømand. Tre uger ude og en uge hjemme. Det har jeg gjort i mange år. Tatovering er bedre i Danmark. Det er mere accepteret, og derfor laver jeg også større projekter her, siger han

hele sit liv. Han er født og opvokset i en lille by i Nordspanie­n, hvor der ikke var internet under hans opvaekst. Han måtte derfor udvikle sine evner uden laeremeste­r eller videoer fra YouTube eller Instagram.

– Det var svaert at forfølge drømmen om at blive tatovør, hvor jeg voksede op. Men jeg har altid tatoveret. Den første tatovering lavede jeg på mig selv, griner han og traekker op i buksebenet og viser en grøn, lidt falmet tattoo på skinneben og laeg.

Siden blev det venner og familie. I 2005 havde tatovering­skunsten første gang fået ham til Danmark. Han arbejdede hos Tattoo Svend i Nyhavn i et år, og han laerte meget på sine vagter, der ofte lå mellem 18-24.

– Det hed sømands-shiftet. Der laerte jeg virkelig meget. Men efter et år tog jeg tilbage til Spanien, men jeg kom tilbage til Danmark, fordi det er bedre at tatovere her.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark