Ekstra Bladet

Familie: Det taerer psykisk

-

43-årig Ditte Harndahl Andersen og hendes familie valgte 1. maj 2017 at lade staten overtage deres ejendom i en fremrykket ekspropria­tion.

Ventetiden på en afklaring om, hvor jernbanen skulle placeres, taerede for meget psykisk på familien. Før en jernbane kom i spil i 2014, havde de ikke planer om at flytte fra huset. Men det stod til at blive revet ned, hvis politikern­e valgte den sydlige løsning.

Deprimeret

– Vi ventede og ventede. Det var tre år, hvor vi ikke vidste, hvor vi hørte til henne. Det taerer på en. Man bliver deprimeret, og det stresser samtidig. Vi vidste heller ikke, om vi skulle bygge videre på huset eller ej, fortaeller Ditte Harndahl Andersen.

– Så til sidst var vi glade for, at vi kom vaek derfra, siger hun.

Et lille halvt år efter familien flyttede, kom beslutning­en fra politikern­e om den nordlige løsning, hvilket betyder, at familien kunne vaere blevet boende.

Uvisheden var det vaerste

Ditte Harndahl Andersen understreg­er i dag, at hvis ventetiden om beslutning­en havde vaeret kortere og med en klar deadline, havde familien sandsynlig­vis ventet med at anmode om at blive opkøbt.

– Så havde vand i blodet.

– I første omgang havde vi ikke bedt om at blive opkøbt, for vi er ikke ligefrem bange for togbanen.

– Vi har boet på en anden gård, som lå klos op og ned ad en togbane, så det er egentlig ikke det, der skraemte os, men det var uvisheden, siger hun. vi slået koldt

 ?? FOTO: NANNA NAVNTOFT ?? Transportm­inister Ole Birk Olesen(LA) har tidligere i et svar til Folketinge­t kaldt det uhensigtsm­aessigt, at staten har opkøbt ejendomme på Vestfyn uden, at linjeførin­gen for en ny jernbane var på plads.
FOTO: NANNA NAVNTOFT Transportm­inister Ole Birk Olesen(LA) har tidligere i et svar til Folketinge­t kaldt det uhensigtsm­aessigt, at staten har opkøbt ejendomme på Vestfyn uden, at linjeførin­gen for en ny jernbane var på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark