Ekstra Bladet

Ståle er ikke babysitter laengere

-

Det var mest af nød, at Dame N’Doye blev hentet tilbage til København. I går kvitterede senegalese­ren i den grad for tilliden.

– Han bliver bedre. Han mangler fysik og isaer løbekapaci­tet. Han spillede 60 minutter i Island og lidt mere i dag, men han er lidt stiv, og jeg ved, hvordan han ferierer. Det består i hvert fald ikke udelukkend­e af traening, så det er vigtigt, at vi bygger ham forsigtigt op, siger Ståle Solbakken.

– Hvad mangler han?

– Altså, han mangler ikke på kraft og touch, men han mangler noget med hensyn til konditione­n – altså det at kunne lave max-aktioner. Der mangler han en del.

– Var du helt overbevist om, at det ville vaere en god idé at hente ham?

Sidst måtte jeg passe på ham døgnet rundt, nu er han en voksen mand, han har familie, og han tager et stort ansvar i gruppen og er en lederfigur

– Vi kom jo i en meget prekaer situation. Jeg drog på ferie med ro i maven, og efter en uge var Santander solgt, Jonas Wind fik en fiber, så han er ude i laengere tid, og Pieros er langtidssk­adet. Vi tog på traeningsl­ejr med nul forwards. Jeg kontaktede N’Doye, han var meget interesser­et, og jeg så en masse kampe – hvor han mest spillede ude på fløjen. Han løber lidt mindre, men så laenge der er bevaegelse omkring ham, ved jeg, at det her bliver godt.

– Der er stor forskel på N’Doye nu og dengang. Sidst måtte jeg passe på ham døgnet rundt, nu er han en voksen mand, han har familie, og han tager et stort ansvar i gruppen og er en lederfigur. Han er en anden person. Sidst arbejdede jeg lige så meget med ham uden for banen som inde på den.

– Hvad skulle du passe på? – Alt! Mødetider, mad, nu skal du laegge dig, og nu ringer du ikke, for jeg tager ikke telefonen. Der var meget at arbejde med.

Dame N’Doye kom ’hjem’ på en fri transfer, men Ståle Solbakken kan godt garantere:

– Han har en god løn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark