Ekstra Bladet

Ryd op i Ramasjang

-

Onkel Reje fylder for meget, der er alt for meget sørøversho­w på paletten. Lad ham blive reduceret til en musikalsk pauseklovn. Et par minutter med ham er rigeligt. Han har fis i kasketten med graenseove­rskridende indslag, for eksempel (undskyld udtrykket) skider i en rundkirke. Sjovt, nej vel?

Mine børnebørn nyder at se lidt DR Ramasjang i ferierne. Den store, Adam på seks år, er isaer vild med hr. Skaeg med ord og matematik. Det er både sjovt, laererigt og medrivende. Han er skaeg på den sjove måde. Onkel Reje tror selv, at han er en gave til børn. Han fjoller rundt for at få opmaerksom­hed, som mine børnebørn kvikt konstatere­r. Han er alt for overgearet og taler ned til børnene. Det er ikke just det, de har brug for. I børne-tv bør der vaere en mening med galskaben, ellers fyldes de små blot med hovedløs underholdn­ing.

Public service skal også gaelde DR’s børne-tv, så paedagogis­ke, laererige indslag afløses af sjove tegnefilm som favoritter­ne herhjemme: ’Paw Patrol’, indianerdr­engen Yakari og Astrid Lindgrens klassikere. Ramasjang burde fastholde den røde tråd fra det tidlige børne-tv, der rammer børnenes univers og sprogbrug vedrørende magtkampe, venskaber og konflikter. Adam, seks år, og mormor pens. paedagog

Else Skovløber Skovvejen

Skibby

 ?? PR-FOTO ?? Onkel Reje taler ned til børnene, mener seksårige Adam og hans mormor.
PR-FOTO Onkel Reje taler ned til børnene, mener seksårige Adam og hans mormor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark