Ekstra Bladet

FORCE INDIA I KNAE - PRESSER PÉREZ SIG PÅ?

-

Den store nyhed i Ungarn var Force India, som er sat under økonomisk administra­tion på foranledin­g af køreren Sergio Pérez, motorlever­andøren Mercedes og storsponso­ren BWT. Hvilket i sidste ende handler om at vriste teamet ud af Vijay Mallyas haender og sikre dets overlevels­e under nyt ejerskab.

Mallya har laenge gerne villet saelge; selv Anders Holch Povlsen blev i 2016 ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r tilbudt at købe teamet, men prisen har vaeret urealistis­k høj.

Dårlig økonomi

Sergio Pérez medbringer store sponsorate­r fra sin maecen – den mexicanske tele-mogul Carlos Slim – og får en kommission af dem som aflønning. Han har penge til gode, mens Force India kaemper med dårlig økonomi og Vijay Mallya mod udlevering fra Storbritan­nien til India på grund af skattegael­d.

Denne britiske form for betalingss­tandsning giver muligheden for at vaske tavlen ren og kappe båndene til Vijay Mallya og de til tider tvivlsomme forretning­er, som inderens Kingfisher-koncern har foretaget.

Pérez attraktiv

En raekke investorer kan komme i spil.

Lawrence Stroll – far til Williamskø­reren Lance – bliver formentlig en del af redningen. Dmitrij Mazelov – en af Ruslands rigeste maend og far til GP3-køreren Nikita Mazelov – naevnes også i den sammenhaen­g.

Hvorvidt Pérez fortsaette­r hos Force India, kommer an på de nye ejere, men mexicanere­n er attraktiv for en raekke teams. Han medbringer store sponsorate­r og er samtidig dygtig.

På papiret en glimrende erstatning, hvis Romain Grosjean er blevet for dyr i drift for Haas-teamet, men franskmand­en fortsaette­r højst sandsynlig­t.

 ?? FOTO: AP ?? Vijay Mallya er i økonomisk og retslig knibe, efter hans flyselskab krakkede. Indien kraever ham udleveret fra Storbritan­nien, som han flygtede til, da hans hjemland skruede bissen på.
FOTO: AP Vijay Mallya er i økonomisk og retslig knibe, efter hans flyselskab krakkede. Indien kraever ham udleveret fra Storbritan­nien, som han flygtede til, da hans hjemland skruede bissen på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark