Ekstra Bladet

VAR DER MERE I DEN FOR KEVIN?

-

Set med danske øjne var kun første omgang af Ungarns Grand Prix for alvor interessan­t. Her grundlagde Kevin Magnussen sin syvendepla­ds med en fornem start og to overhaling­er.

Resten af løbet gik kun ud på at holde daekkene i live og styre braendstof­søkonomien; ‘lift and coast’ som det hedder på engelsk, når køreren slipper gassen tidligt før et sving.

Umuligt at overhale

Moderne Formel 1-racere må maksimalt benytte 105 kg braendstof til et helt løb, så der skal spares undervejs. Derfor fik Kevin Magnussen heller ikke lov til at angribe Pierre Gasly til allersidst. Danskeren tiggede ellers sin ingeniør om at få et par omgange med fuld gas på alle systemer.

Det havde nu naeppe gjort en forskel, og sjetteplad­sen var aldrig for alvor inden for raekkevidd­e – Pierre Gasly lå fem-seks sekunder foran.

Toro Rossoen trak fra på første stint, hvor VF18’eren ikke var fantastisk på ultrasoft – til gengaeld fik danskeren de daek til at holde meget laenge.

Selv hvis det hul var lukket på det sidste stint, er Hungarorin­g umulig at overhale på, med mindre man sidder i en Mercedes, Ferrari eller Red Bull.

Spørg bare Romain Grosjean, der på grund af sin dårlige start kom til at sidde fast bag Renault og McLaren. Frustreren­de for ham, for han var hurtigere, men ikke så meget hurtigere, at overhaling er mulig.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? I Ungarn leverede Kevin Magnussen en af sine signaturst­arter og vandt to placeringe­r.
FOTO: ALL OVER PRESS I Ungarn leverede Kevin Magnussen en af sine signaturst­arter og vandt to placeringe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark