Ekstra Bladet

Staten agerer lånehaj

-

Socialdemo­kratiet vil gå til kamp mod kviklån ved at indføre regler, der saetter et loft over, hvor meget en borger kan låne ad gangen, og hvor mange kviklån denne må optage ad gangen, hvis partiet vinder det kommende folketings­valg.

Kampagnen er blandt andet rettet mod unge mennesker, som risikerer at havne i bundløs gaeld resten af deres liv, hvis de optager kviklån.

Hermed retter Socialdemo­kratiet kikkerten for det blinde øje, idet over 16.000 syge og handikappe­de borgere har stiftet gaeld til staten i form af studielån på mellem en kvart million kroner og en halv million kroner, fordi de har vaeret nødt til forlaenge deres studietid netop på grund af sygdom.

Mange bliver derfor opkraevet det maksimale afdrag på 6000 kroner hver anden måned på deres studiegael­d af Udbetaling Danmark, hvilket er svaert for dem, fordi de enten er på varig kontanthja­elp eller førtidspen­sion uden udsigt til at få et højtlønnet arbejde.

Staten agerer herved lånehaj, idet disse borgere ikke har en jordisk chance for at komme ud af studiegael­dsfaelden.

Hvis Socialdemo­kratiet vil gøre sig håb om at vinde magten ved naeste folketings­valg, så vis et socialt ansvar over for disse borgere ved at eftergive hele deres studiegael­d. Det har staten råd til.

Staten, herunder de danske skatteyder­e, betaler nemlig udenlandsk­e studerende­s uddannelse i Danmark uden at kraeve, at de efterfølge­nde skal arbejde nogle år i Danmark.

Den danske stat foraerer desuden studielån til udenlandsk­e studerende, fordi staten ikke har hjemmel til at inddrive studiegael­den i de studerende­s hjemlande, hvis de mislighold­er deres studielån.

Regina Hillerup Vejlebrove­j 146

Ishøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark