Ekstra Bladet

Ayah frygter selvtaegt

-

Trods de beroligend­e ord fra politikvin­den frygter Ayah stadig, hvordan hendes hverdag kommer til at se ud.

– Jeg er ikke som sådan bange for politiet, men jeg er bange for, om folk vil begå selvtaegt.

– Jeg er ikke tilfreds, før denne her lov er rullet tilbage, siger Ayah, der afviser at tage sin niqab af.

– Det er mit valg at gå med den, og det er rigtig vigtigt for mig. Den giver mig noget religiøst, og jeg ligger ikke andre mennesker til last. Jeg forstår simpelthen ikke, at det skal vaere mit problem, at andre mennesker er intolerant­e.

Ayah arbejder netop nu på en fotoudstil­ling, hvor niqab-klaedte kvinder besøger danske vartegn og i øvrigt udfører dagligdags ting, fortaeller hun.

Går verden rundt

Det er ikke kun i Danmark, at maskerings­forbuddet får opmaerksom­hed.

Adskillige internatio­nale medier, herunder Reuters og CNN, beretter om ikrafttrae­delsen af det kontrovers­ielle forbud.

På det amerikansk­e medie CNN fremhaeves udlaending­eordfører Martin Henriksen (DF) som saerligt begejstret for den nye lov.

Og han var da også omtrent lige så lidt begejstret for, at politiet tillod demonstrat­ionen.

– Det er en aergerlig melding fra politiet, at man allerede på førstedage­n markerer, at der er noget af forbuddet, man ikke ønsker at håndhaeve. Hvis man forsøger at omgå forbuddet, skal politiet gribe ind, og det her er jo et klokkeklar­t forsøg på at omgå loven, sagde Martin Henriksen til DR onsdag.

Overtraede­r man maskerings­forbuddet, koster det første gang 1000 kroner, men sker det fire gange eller mere, koster det 10.000 kroner i bøde for hver gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark