Ekstra Bladet

SERIE-SEXFORBRYD­ER SNØD SIG MED PÅ SOMMERLEJR

TRUEDE BØRNENE 26-årig forulemped­e to seksårige piger på lejr for udsatte børn og deres familier

- ANDREAS WENTOFT aw@eb.dk

har valgt at anonymiser­e Ekstra Bladet HPJ i tekst og fotos. Det sker af hensyn til de kraenkede og deres pårørende, således at oplysninge­r om HPJ’s identitet ikke kan udnyttes til at identifice­re ofrene. Af samme grund har begge mødre også fået andre navne. Ekstra Bladet kender deres identitet. To piger på seks år fik en forfaerdel­ig ferie i 2017, hvor de var på Camp Sommerglae­de.

Den flere gange dømte sexforbryd­er HPJ havde sneget sig med på sommerlejr­en, hvor han forulemped­e de to piger.

Den 26-årige viste dem porno på sin mobil, tog kvaelertag på den ene pige og truede dem med taesk, hvis de sagde det til nogen. Pigernes mødre var forfaerded­e, da den ene seksårige pige endelig fik modet til at sige noget.

– Hvorfor mit barn? Hvorfor gør han sådan noget? Nogle gange bliver min datter stadig bange, fordi han truede hende med bank, hvis hun sagde noget, siger Louise til Ekstra Bladet.

Overgreben­e er imidlertid blot de seneste i en lang raekke af HPJ’s sexforbryd­elser. Manden er tidligere dømt for blandt andet voldtaegt, frihedsber­øvelse, onani foran små piger og blufaerdig­hedskraenk­elser.

En fremstrakt hånd

Sommerlejr­en er for udsatte familier, og opholdet der skulle have vaeret et afbraek for de to enlige mødre og deres døtre. Det var et tilbud om en uge med oplevelser, god mad og samvaer, uden at pengepunge­n skulle slagtes.

I starten fattede ingen de to mødre mistanke.

– Jeg så egentlig bare en mand, der legede med min datter, siger Louise.

Birgitte, der er mor til den anden af de seksårige piger, forklarer, at hendes datter efterfølge­nde har vaeret maerket af episoden.

– Hun er bange for at forlade mig og vil ikke slippe mig af syne. Hun vil ikke laengere på ferie, hvor man skal i telt. Og hun har efterfølge­nde haft et forløb for børn, der har vaeret udsat for sexovergre­b, siger hun.

Det skulle have vaeret punktummet i den ulykkelige sag.

Billedet taendte raseri

af Birgitte var begyndt at laegge sagen bag sig, efter at HPJ i både by- og landsret er dømt for overgreben­e på de to seksårige. Men dagen efter domsafsige­lsen i Østre Landsret så hun et billede af manden på Camp Sommerglae­des Facebook-side.

– Jeg blev dybt chokeret. Hvad fanden laver de? De er blevet orienteret om, hvad han har gjort. Min datter er den yngste, han har haft fingrene i. Jeg taenkte på, hvordan de ikke kunne tage sådan noget alvorligt, siger hun.

Ifølge Birgitte var det en af deltagerne på sommerlejr­en 2018, der havde lagt billedet på det sociale medie.

April Chris, der er medstifter af sommerlejr­en, kan dog ikke nikke genkendend­e til beskrivels­en.

Lagt op af ven

– Vi gik ind og kiggede på siden med det samme, Birgitte kontaktede os. Der var ikke noget opslag. Enten er det blevet slettet af deltageren, eller også har det aldrig vaeret der, siger hun.

April Chris forklarer efterfølge­nde til Ekstra Bladet, at billedet er lagt op af en mor, som blev ven med HPJ under sidste års lejr. Ifølge hende er billedet ikke taget på lejren, men ved et møde, moderen havde på Christiani­a.

– Vi kan ikke blande os i, hvad deltagerne gør, når de ikke er her, siger hun.

Camp Sommerglae­de blev afholdt første gang i uge 31, 2017, og er for økonomisk udsatte familier.

Det betyder, at alle aktivitete­r og forplejnin­g er gratis under sommerlejr­en.

Hvad fanden laver de? De er blevet orienteret om, hvad han har gjort

Hun er bange for at forlade mig og vil ikke slippe mig ude af syne. Hun vil ikke laengere på ferie

Der er krav til de frivillige. De lyder på: Over 20 år gammel, en børne-attest, stabil og mulighed for at arbejde i uge 31.

Der var ingen krav til deltagerne i 2017, derfor kom tidligere dømte paedofile HPJ med under et falsk navn.

Til sommerlejr­en i 2018 skal deltagerne fremvise sygesikrin­gsbevis som konsekvens af dette.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark