Ekstra Bladet

Medstifter: Han gav os falsk navn

-

April Chris, medstifter af Camp Sommerglae­de, oplyser til Ekstra Bladet, at arrangører­ne ikke tager imod økonomiske donationer, men kun naturalier. Sidste års sommerlejr, som er for socialt udsatte familier, fik besøg af 26-årige HPJ, som forulemped­e to seksårige piger.

– Hvordan kan man vaere deltager i en sommerlejr, når man er 26 år og uden børn?

– Han udgav sig for at vaere storebror i en tilmeldt familie. Vi fandt efter lejren ud af, at de slet ikke var i familie. Vi må ikke bede ikke om børneattes­ter på deltagere, og vi kender ham heller ikke som HPJ. Han gav os sit falske navn, Kean.

– Hvad er kriteriern­e for at melde sig som deltager?

– Man skal bare melde sig til. Hvis folk søger hos os, er der nok en grund. Det eneste, vi kraever, er, alder, navn og relation på deltagere.

Efter sidste års episode har Camp Sommerglae­de valgt at få vist sygesikrin­gsbevis fra deltagerne for at bekraefte

– Er HPJ forment adgang lejren i år?

– Ja, det er han. Der er en lukket port om natten, og vi er her hele døgnet. Vi vil vaere de første til at smide ham vaek eller tilkalde myndighede­rne. familiaere relationer. til

Om dagen kunne Ekstra Bladets journalist og fotograf dog gå direkte ind på pladsen

Om dagen kunne Ekstra Bladets journalist og fotograf dog gå direkte ind på pladsen. Her sonderede de terraenet i nogen tid, inden de tog kontakt til en deltager.

– Hvad med familien, der påstod, at han var beslaegtet med dem?

– Den mor har fået lov til at komme med igen, fordi hun forlod ham med det samme, da hun hørte om episoden. Hvis hun stadig havde vaeret sammen med ham, havde vi selvfølgel­ig taget vores forbehold.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS FOTO: MOGENS FLINDT ?? Bange
De to mødre fattede ingen mistanke i første omgang. Det var først, da pigerne endelig turde tale ud, at sandheden kom frem.
FOTO: ANDERS BROHUS FOTO: MOGENS FLINDT Bange De to mødre fattede ingen mistanke i første omgang. Det var først, da pigerne endelig turde tale ud, at sandheden kom frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark