Ekstra Bladet

Politisk chef: Måske forkert valg

-

Fra Region Midts hovedsaede i Viborg aergrer regionsfor­mand Anders Kühnau (S) sig over hedeslaget på hospitalsf­lagskibet i Skejby.

– Sådan som jeg har fået oplyst, var airconditi­on ikke en del af den oprindelig­e forudsaetn­ing for Skejby-byggeriet. Det er så vidt jeg ved heller ikke i dag normen i offentligt byggeri, siger han.

– Den nuvaerende ventilatio­nsløsning på Skejby burde kunne holde temperatur­en under 25 grader, men det er jo ikke tilfaeldet. Systemet er dog endnu ikke kørt helt ind og fungerer derfor endnu ikke, som det skal. Vi håber at ramme et loft på højst 25 grader.

– Både for patientern­es skyld og af hensyn til de ansattes arbejdsmil­jø.

– Din naestforma­nd i Rådet sagde forleden, at valget stod mellem helikopter­landingspl­ads og airconditi­on. Du siger noget andet ...

– Ja, men det var en fortalelse eller misforståe­lse, som hun har rettet. Det kan så godt vaere, at beslutning­en var en fejl. Jeg vil ikke afvise, at vi havde valgt anderledes i dag. Både ved de igangvaere­nde projekter i Viborg og Gødstrup er byggeriern­e født med airconditi­on.

– Alle beslutning­er har jo et eller andet økonomisk islaet, men i sig selv var det ikke af sparegrund­e eller økonomiske årsager, vi valgte denne løsning.

– Der var også staerke energimaes­sige hensyn såsom et køleanlaeg­s enorme energiforb­rug, siger regionsråd­sformand Anders Kühnau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark