Ekstra Bladet

Bagvaskede politimand

I en video på YouTube beskylder 51-årig en ATK-betjent for vold og løgne

- SCREENDUMP FRA VIDEOEN linette@eb.dk

En 51-årig mand har for alvor set sig sur på en politimand. Så sur, at han, ifølge anklagemyn­digheden, har lagt en 15 minutter lang video på YouTube, hvor han påstår, at betjenten har overfaldet ham og efterfølge­nde har lavet en falsk anmeldelse af ham og afgivet falsk forklaring i retten.

Manden er nu blevet tiltalt for den sjaeldent anvendte paragraf om bagvaskels­e ved at have kraenket politiassi­stentens aere med videoen, der er lagt på Facebook og YouTube ’mod bedre viden og uden rimelig grund til at anse sigtelsern­e for sande’, fremgår det af anklageskr­iftet.

Sagen kører i Svendborg i dag.

Videoen ligger stadig på YouTube, hvor det fremgår, at hele miseren startede, da den 51-årige troede, at han uretmaessi­gt var blevet blitzet af en fotovogn.

I videoen, der er ledsaget Retten i af dramatisk og hånlig musik og lydeffekte­r, viser han navn og billede på politimand­en og anfører blandt meget andet, at: ’Møder du denne mand, så PAS PÅ. Han står nemlig for det stik modsatte af, hvad man forventer af en dansk politibetj­ent – ledsaget af et billede af betjenten og dramatisk musik, ligesom han skrev:

– Da (tiltalte, red.) skrigende af smerte bønfalder betjenten om at få løsnet håndjernen­e,

På videoen kan man se en optagelse, som den nu tiltalte har lavet

satte betjenten sig i stedet oven på dem, så de borede sig ind i håndledden­e. Scenen afslører en totalt ustyrlig vildskab fra betjentens side’, fremgår det af videoen.

På videoen kan man se en optagelse, som den nu tiltalte har lavet, mens han går hen til fotovognen for at få en forklaring på, hvorfor de blitzede ham, når han ikke kørte for staerkt. Herefter går noget galt. Han anmeldte efterfølge­nde politimand­en for vold, hvilket Den uafhaengig­e Politiklag­emyndighed ikke har fundet grundlag for. Til gengaeld blev den 51-årige idømt 30 dages ubetinget faengsel for vold mod betjenten. Og nu er han tilbage i retten.

Den 51-åriges forsvarer, Klaus Ewald, der også var forsvarer i voldssagen, kalder bagvaskels­es-sagen sjaelden. Hans klient naegter sig skyldig.

– Selve den film, som danner rammen om tiltalen for bagvaskels­e, siger han, at han ikke selv har lavet eller produceret eller uploadet. Det har andre gjort. Og så indgår hans dokumentar­film som en del af den film, siger Klaus Ewald.

 ??  ?? Den nu tiltalte har lavet en 15 minutter lang video, hvor han beskylder en betjent for vold, falsk anklage og falsk forklaring.
Den nu tiltalte har lavet en 15 minutter lang video, hvor han beskylder en betjent for vold, falsk anklage og falsk forklaring.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark